Aracınızda Bulunması gerekenler

Sürüş güvenliğini sağlamak amacıyla, kaza ve yangın durumunda ilk müdahaleyi yapabilecek ekipmanların sağlanması ve araç kontrolü sırasında araç belgelerinin trafik görevlilerine gösterilmesi için araçta bazı belgelerin bulundurulması gerekmektedir. Araçta belge ve eşyaların bulundurulmadığının tespiti halinde yasal yaptırımlar uygulanabilir. Aracınızda bulunması gerekenler nelerdir? Hangilerini aracınıza koymanız gerekir?

Aracınızda  Bulunması Gerekenler

Ehliyet ve Ruhsat

Eğer bir aracı kullanıyorsanız, arabayı kullanmadan önce bu belgeleri aracınızda bulundurun . Gerekli olduğu yerlerde gösterilmesi gerekir.

Kasko & Sigorta Belgeleri

Trafik sigortası, yoldaki tüm araçlar için yapılması ve her yıl yenilenmesi gereken zorunlu bir sigortadır. Araç sigortası, karşı aracı ve diğer kamu veya üçüncü şahıs mülklerini ilgilendiren kazadaki büyük mal kayıplarını ve kazada yaralananların tedavi masraflarını (varsa) kapsar. Taşıma sigortası ücreti araca göre düzenlenir. Zorunlu trafik sigortası olmayan araçlar yolda kullanılamaz.

İlk Yardım Çantası

Tendirdiyot, yara bandı, sargı bezi, makas ve daha pek çok malzemeden oluşan bir ilk yardım çantası, yolculuklarınızda yaralanma ve diğer kaza durumlarında işinize yarayacaktır.

Yangın Söndürücü

Aracınızda ulaşılabilir yerde bulunması gereklidir. Başınıza gelmemesi dileğiyle ….

Stepne

Lastiğiniz patladığı anda yolda kalmamanız için.

Kriko ve Bijon Anahtarı

Lastik patlaması durumunda kriko ve bijon anahtarı hayat kurtarıcı bir rol oynamaktadır.

Reflektör

Gece yolda kalmanız durumunda diğer araçların sizi görmesi için reflektör en büyük ihtiyacınız olacaktır. Bu yüzden aracınızda mutlaka bulundurmalısınız

Alet Çantası

Hem aracınız sorunlarıyla ilgili hemde başınıza gelebilecek farklı durumlar için tornavida, makas, ingiliz anahtarı gibi araç gereçler için önemlidir.

El Feneri-Seyyar Lamba

Olası yolda kalma durumunda etrafınızı aydınlatmak için gerekli bir malzemedir.

Lastik ve Tekerlek Takılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here