Araca Sonradan Sunroof Takılabilir mi?

1
16715

Sunroof eski zamanlarda tam bir premium ikonuydu. Çünkü sunrooflu araç yok denecek kadar azdı. Ancak son zamanlarda teknolojinin gelişmesiyle sunroof maliyeti azaldı. Bu durum sunroof opsiyonunu daha alınabilir kıldı. Yani yeni araçların bir çoğunda sunroof mevcuttur. Aracında sunroof donanımı bulunmayan bazı araç sahipleri araçlarına bu donanımı sonradan takmak istiyor. Bu yazımızda sizlere “Araca Sonradan Sunroof Takılabilir mi? Sunroof Takılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?” Sorularının cevabını vereceğiz.

Sunroof Takılabilir mi?

Sunroof Nedir?

Sunroof otomobillerin tavan kısmında bulunan bir paneldir. Bu panel aracın model yılına göre elektrikli veya manuel olarak açılıp kapanabilir. Araç içerisini ferahlaştıran, sürüş keyfini arttıran donanımlardan biridir. Özellikle yaz akşamlarında sunrooflu bir otomobille yapılan yolculuğun keyfi tarif edilemez.

Sunroof Takılabilir mi?

Sunroof Sonradan Takılabilir mi?

Sunroof yapı ve çalışma prensibi açısından çok basit bir sisteme sahip olsa da bir otomobile sonradan eklenmesi en zor olan donanımlardan biridir. Sunroof yapısında; kızakları, tahliye hortumlarını, elektrik motorunu, sunroof halatını ve sunroof fitillerini bulundurur. Bu işlem her ne kadar zor olsa da usta kişiler tarafından kuralına uygun şekilde montaj gerçekleştiği zaman bir problem olmayacaktır. Sunroof taktırmanın detayına geçmeden önce şu da unutulmamalıdırki; araca sonradan sunroof takıldığı takdirde aracı satmak istediğinizde, “tavanı kesilmiş, acaba takla mı attı?” gibi sorular alıcıların aklına gelecektir.

Sunroof Takılabilir mi?

Sunroof Takılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Otomobilinize sonradan sunroof taktırmaya karar verdiniz. Sunroof taktırmadan önce iyi bir araştırma yapmak gerekiyor. Çünkü sonradan sunroof takılan araçlarda su alma problemiyle karşılaşılabiliyor. Sunroof için tavan kesilir.

  • İşe başlamadan önce o işyerinde sunroof takılmış araçları inceleyin.
  • İşin detayını sorun “Tahliye hortumları yapılacak mı?” gibisinden
  • Sunroof boyutunu iyi ayarlayın.(çok küçük veya abes büyük olmasın)
  • Sunroof konumunu iyi ayarlayın.
  • Taktıracağınız sunroof’un yedek parçaları bulunuyor mu?(ilerleyen zamanlarda yaşanılabilecek arızalar için)
  • Garanti verilip verilmediğini sorun.

Sunroof Takılabilir mi?

Bu işi lâyıkıyla yapan ve garanti veren birçok servis vardır. Bu tarz yerleri tercih edin. Aksi halde çok daha uygun fiyata yaptıracağınız Sunroof montajında “Su alma” gibi problemle karşılaşabilirsiniz. Su alma problemi ilerleyen zamanlarda aracın tavanının çürümesine neden olabilir.

2.El Otomobil İlanları

1 YORUM

  1. merhabalar, 2006 model, Mercedes, B150, katlanır + sunrooflu aracım var, aracıma yarısı sabit ve diğer yarısı sunrooflu şekilde olabilir mi, bilgi paylaşımı için şimdiden teşekkürler,

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here