All Terrain (AT) Lastik Nedir? Hangi Yol Koşullarında Kullanılır?

Otomobillerdeki lastik seçimi kullanım şekillerine göre seçilmelidir. Otomobilin kullanım amacı bu noktada önemli rol oynar. Sürüşün gerçekleştirildiği zeminin durumuna uygun olan lastiği seçmek, kullanılan otomobilin verimli bir şekilde ilerlemesine yardımcı olur. Bu yüzden lastik üreticileri tarafından farklı yol koşullarına göre farklı türde lastikler geliştirilmekte. Yaz ve kış lastikleri hemen hemen herkesin bildiği iki tür olarak karşımıza çıkıyor. Gerek lastiğin desen yapısı, gerekse imal edilen malzeme yaz/kış kullanımlarında değişiklik gösteriyor. Lastiğin hamuru, havası ve boyutları da önem arz ediyor. Bunun dışında zorlu yol koşulları için de geliştirilen çeşitli lastik türleri var. Çamurlu, karlı, buzlu zeminlerde kullanılması amacıyla geliştirilen lastikler, otomobillerin sorunsuz bir şekilde bu tür zeminlerde ilerlemesini sağlıyor. All Terrain adı verilen lastik tipi de bu lastik çeşitlerinden biri. All Terrain (AT) lastik nedir? Hangi zeminlerde kullanılır? İnceleyelim.

All Terrain (AT) Lastik

All Terrain Lastik Nerede ve Ne Amaçla Kullanılır?

AT tip lastik olarak da adlandırılan All Terrain lastikler, ”bütün zeminler” için kullanılabilen lastikler olarak karşımıza çıkarlar. Bu lastik tipleri gerek hamur yapısı, gerekse desen yapısı ile tüm zeminlerde sorunsuz bir şekilde ilerlemeyi vaat ederler. AT lastikler; çamurlu ve karlı olan kaygan zeminlerde iyi performans gösterdiği gibi normal şartlardaki asfalt sürüşlerinde de iyi performans gösterirler. Arazi için uygun olan bu lastik tipi, 4 mevsim kullanımı mümkün kıldığı için yıl içerisinde lastik değişimine gerek duyulmaz. Ayrıca AT lastiklerin dayanıklı ve uzun ömürlü yapısı da sunduğu avantajlardan biridir. Tüm zeminlerde kullanabileceğiniz bu tip lastiklerin fiyatı, standart lastiklere göre biraz daha göre pahalıdır.

All Terrain (AT) Lastik

İkinci el satılık Arazi, SUV, Pick-up ilanları

AB Lastik Etiketi Nedir? Nasıl İncelenir?

1 YORUM

  1. Ben HT lastik kullanıyorum arazi şartları için iyi değil ancak asfalt için birebir. Bir dahaki sefere AT lastik almayı düşünüyorum. %50-50 gibi olmasını isterim.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here