2020 Model Elektrikli Arabalar: Jaguar i-Pace İncelemesi

0
11925
Jaguar
Jaguar i-Pace

2020 Model Elektrikli Arabalar yazı dizisine elektrikli Jaguar i-Pace incelemesi ile devam ediyoruz. Peki, 2020’de piyasaya çıkacak olan elektrikli otomobiller listesindeki Jaguar i-Pace nasıl bir araba? Jaguar i-Pace özellikleri neler?

2020 Model Elektrikli Arabalar: Jaguar i-Pace İncelemesi

Bir çok otomobil dergisinde Jaguar i-Pace hakkında şöyle bir yorum yapıldı: Mucize makine. Wolfgang Ziebart adlı tasarım müdürü önderliğinde üretilen Jaguar i-Pace, kuralları bozan bir otomobil. Maliyeti yüksek olsa da marka bu otomobille yüksek kar hedefliyor. Ha! bu arada Jaguar i-Pace yılda sadece 23 bin adet üretilecek. Bakalım, neler olacak…

Çok Konforlu Olduğu Kesin!

Lüks bir markanın orta sınıf SUV modeli olan bu elektrikli Jaguar’da elbette konfor odaklı bir çok detay söz konusu. Mesela sürüş pozisyonu 18 farklı şekle sokulabiliyor. Bunun gibi daha pek çok detay var ve hemen her şey, konfor odaklı. Koltuk destekleri çok başarılı ve virajlarda hiç bir savrulma hissi vermiyor.

Kaputun altında minik bir eşya gözü var. Ayrıca bagaj alanı da sınıfı için yeterli. Jaguar i-Pace’in bagajı 463 litre.

Jaguar i-Pace sürücü koltuğunda ilk fark edilen detay,  elbette konsol. Konsol iri ve kullanışlı. Ana ekranın ve daha pek çok detayın kişiselleştirilebilmesi önemli. Ekranda hız, menzil, navigasyon, enerji akışının durumu gibi bilgiler görüntülenebiliyor. Grafikler net ve başarılı. Ekranın çözünürlüğü çok iyi.

Performans Tesla Model X’le Yarışır!

Lityum iyon bataryaya sahip olan araçta 400HP güç üreten elektrikli motor var. Bu motorun torku 695Nm.

0-100km/s hızlanması 4,8 saniye. Bu arada bu hızlanma rakamı, Tesla Model X’i 0,4saniyelik bir rakamla geride bırakıyor.

Jaguar i-Pace Kullanıcı Yorumları

Jaguar i-paceJaguar i-Pace 2020 modelini kullananlar henüz sadece test pilotları. Ancak onların yorumları çok değerli. Biz, birkaç dergiden bakarak dünya genelinde yapılan testlerde Jaguar i-Pace hakkında yorumlar nasıl baktık. Öne çıkan Jaguar i-Pace kullanıcı yorumları şöyle:

  • Dar virajlarda frenlemesi çok derli toplu.
  • Yol tutuşu, pek çok orta ölçekli SUV’dan çok daha iyi.
  • Ağırlık dezavantajını havalı süspansiyonla ortadan kaldırmayı başarmışlar. Bu arada ağırlık ve aks ölçülerine bakalım:

-Aks aralığı: 2990mm

-Gövde ağırlığı: 2208kg

  • Rejeneratif sisteme alışmak gerek! Peki, ne demek bu rejeneratif sistem?

Rejeneratif Sistem Ne Demek? / Tek Pedallı Arabalar

Frene dokunmaya bile gerek kalmadan aracı ilerletip yavaşlatabildiğiniz bu özel teknolojinin geçmişi üç-beş yıl. Tek pedalla aracı kullanabiliyorsunuz. Burada amaç, hem enerji tasarrufu hem de aracı kullanırken elde edilen enerjiyi de depoya almak. Müthiş bir şey. Tek sorun şu ki, rejeneratif sistemli bir otomobili kullanmak, alışkanlık istiyor. Yani tek pedallı araç kullanımı için biraz alıştırma şart.

Bu arada 2020 model elektrikli otomobiller yazı dizimizde incelediğimiz Volkswagen ID3, Peufeot 208-e, HondaE gibi pek çok modelde bu tek pedal sistemi var.

Jaguar i-Pace EV400 Teknik Özellikleri

  • Motor: Çift elektrikli motoru önde konumlanıyor. Motor gücü: 400HP – 695Nm
  • 0-100km/s Hızlanma: 4,8saniye ve maksimum Hız: 200km/s
  • Şarj süresi: 0’dan %80’e gelmesi için 45 dakika yeterli.
  • Jaguar i-Pace menzil: 480km
  • Süspansiyon: Önde çift salıncak – arkada çok kollu havalı süspansiyon.
  • Aktarma: Tek kademeli vites kutusu ve 4 çeker sürüş
  • Jant seçenekleri: 20 inç veya 22 inç

Jaguar i-Pace fiyatı, 63.500 Sterlinden başlıyor.

 

 

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here