Nedir Bu Yeni Araba Kokusu ?

4
6094

Nedir bu Yeni araba kokusu ? Doğal mı? bilinçli mi yapılıyor ?

Gelin biraz konuşalım ;

Üzerinde araştırmalar yapılan bu konu tam olarak bilinmiş değil.

internet sitelerinde dahi firmaların ürettiği yeni otomobil kokusu satışları var peki gerçekte neden kaynaklı bu koku?

Evet gerçekten, Bayilerde Sıfır kilometre bir otomobilin direksiyonuna geçtiğinizde, burnunuza hoş bir koku gelir.. Yeni araba alanlar bu yeni araba kokusunun geçmemesi için belli bir süre araçlarının camlarını açmıyorlar 🙂

ama belli bir süre sonra da biten bir kokudan bahsediyoruz.

Döşemeler, paspaslar kullanılan malzemelerin karışımından oluşan ve ortaya çıkan bir koku olduğunu düşünüyoruz.

1Yeni Araba Kokusu , Her Marka İçin Kişiselmiş !

Evet otomobil üreticileri gerçek bir mesai harcayarak laboratuvarlarda çalışmalar yapıyorlar. ve Bazı burunlar otomobillerin markalarını kokularından anlayabiliyorlar.

Çeşitli ekipler oluşturan firmalar otomobillerinin güzel kokması için çalışmalar yapıyorlar.

Kimi zaman parçaları fırında ısıtan ekip, kimi zaman da kaloriferini çalıştırdıklarını aracın içinde çalışıyorlar. Koku yetenekleri kaybolmasın diye sigara içmiyor, nezle olmamaya çalışıyor, testlerden önce sarımsak yemiyor, parfüm veya traş losyonu kullanmıyorlar.

Elektronik koklayıcı

Oto Koku

Avrupa ile Güney Amerika’da yolcu hassasiyeti ve konforu konusunda Focus ile ödüller alan Ford, bunu dünyada ilk kez denilebilecek “elektronik burun”dan aldığı destekle hak etmiş.

25 yıldır araç içinde kullanılması muhtemel pek çok maddenin kokusunu araştıran Ford, artık fiyatı 100 bin doları bulan bir elektronik burun kullanıyor. Hepsi farklı bileşenlere cevap veren 12 kimyasal sensöre sahip sistem, bir defada 48 farklı bileşeni koklayabiliyor. Zira bu sayede, zararlı etki yapabilecek 2000 kadar madde belirlemişler.

Parfüm sistemli otomobiller, son dönemlerde kullanıcıların dikkatini çekmişti, bir Donanım olarak pazarlanan koku sistemi, otomobilinizde kartuşlar ile kullanılarak, istediğiniz bir kokuyu arabanızın içinde size deneyim sunabiliyor.

2 Oto Kokuları Aslında Çok Zararlıymış!

bilim insanlarının araştırmaları otomobiller içinde kullanılan kokuların sıcak ile birleştiği zaman insan sağlığına zararlı bir hal aldığını söylüyorlar. Ciddi hastalıklara sebep olabileceği düşünülen otomobil kokuları ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Daha az koku yayan otomobiller üretmeye çalışan ekiplerde var.

Herşeye rağmen arabanıza ilk bindiğinizde duyduğunuz o koku sizi mutlu etse de biz sizi yine de sıfır kilometre gibi kokan ikinci el arabaları incelemek üzere arabam.com‘a davet ediyoruz 🙂

Tekerinize Taş Değmesin.

4 YORUMLAR

  1. gerçekten de sıfır kilometre almıştım 2012 de nissan juke o kokuyu ilk orda tattım gerçektende keşke hiç geçmeseydi ama araba kokularının sakıncaları olduğunu bilmiyordum artık daha temkinli olacağım.

  2. bu soruna ülkemizde yeterince muhendislik seviyesinde bilinçli şekilde kafa yoran yoktur aldıgınız bir güzel koku daha sonralarında tekrar aynı kokudan almanıza rağmen aynı hassaslıkdan MALESEF uzak kalmakdadır…

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here