Modern Retro Arabalar | En İyi 10 Retro Araba

0
4533
modern retro arabalar

Otomobiller ile ilgili ilk izlenimi her zaman dış görünüşüne bakarak yapanlar için özel bir içerik hazırladık. Geçmişten kopamayanlar ama bugünden de vazgeçmeyenleri ikilemlerden kurtaracak türden otomobiller bunlar. Modern retro arabalar, teknolojileri ile 21.yüzyılın ürünüyken tasarımları ile geleneklerine ne kadar bağlı olduklarını gösteriyor. Yöreselden evrensele yolculuk eden bireyin hayat hikayesi de diyebileceğimiz türden bir karaktere sahip olan bu otomobiller, eminim bir dönem sizin de duvarlarınızı süslemiştir. İşte modern retro arabalar içinden en iyi 10 retro araba!

1. Porsche 911

modern retro arabalar

Bu otomobilin listemizde oluşundan şüphe duyacak kimse yoktur sanıyorum. On yıllardır koruduğu çizgisini çağdaş dokunuşlar ile bütünleştiren 911, hitap ettiği kitleyi de yıllardır koruyor. Dijitalleşmeden önce genç odalarının duvarlarını süsleyen bu otomobil, şimdilerde ise klasik bir arka plan resmi olarak rolünü devam ettiriyor.

2. Fiat 500

modern retro arabalar

Yine gelenekçi bir otomobil olarak yuvarlak hatlarını koruyarak günümüze ulaşan bir otomobil olan 500, İtalya’nın arka sokaklarına gezinmek için harika bir otomobil. Dar alanlarda sunduğu manevra kabiliyeti ve ikonik tasarımı ile o da efsaneler arasında yerini alıyor.

3. Mercedes-Benz G-Class

modern retro arabalar

Hacim severlerin ve köşeli tasarıma düşkün olanların favorisi G Class, listemizin üç numarası oluyor. O da yıllar boyu sürdürdüğü karakteristik görüntüsünü, modern nimetler ile birleştirerek harika bir deneyim sunuyor. Ülkemizde pek off-road aracı olarak göremiyoruz, fakat o asfalta da çok yakışıyor.

4. Ford Mustang

modern retro arabalar

Kimisi ‘Asla eskisinin yerini tutmaz’ dese de Mustang her haliyle ikonik bir otomobil. Spor görüntüsünün, agresif duruşunun içinde devasa bir gelenek taşıyan Mustang, nesilden nesile aktarılan bir fanatizm yaratmış.

5. Honda-e

Honda ailesinin yeni tam elektrikli otomobili Honda-e, tasarımı ile oldukça hoş bir imaj yarattı. Rakipleri Fiat 500 ve Smart ile baş edebilecek yapıda olduğunu gösteren Honda, 1970’lerde ürettiği Civic modelinden ilham almış görünüyor.

6. Dodge Challenger

ABD’nin üç efsanesinden biri olan Dodge Challenger da yıllara meydan okuyan bir fenotipe sahip. Agresif bakışlarını 70’lerden bu yana kaybetmeyen otomobil, filmlerde aldığı rollerle de popülerliğini artırmış.

7. Land Rover Defender

Land Rover’ın efsane modellerinden olan Defender, Jurassic Park serisi ile ününe ün katmıştı. Bugünkü çizgilerine baktığımızda da hala geçmişten bir şeyler bulabildiğimiz bu otomobil, listemizin 7 numarası oluyor.

8. Mini Cooper

Yuvarlak hatları ile hafızalara kazınan birkaç otomobilden biri olan Mini Cooper, her baktığımızda efsane Beetle’ı hatırlatıyor gibi. O da, özgün tasarımı ile seneler boyu kendine has bir karakter yaratmayı başarmış otomobillerden biri.

9. Mercedes-Benz SLS AMG

modern retro arabalar

Yaptığı her otomobile değer katan bir marka olan Mercedes, SLS AMG’nin tasarım sürecinde geçmişten ilham almış. SLS AMG, 1950’lerin modası olan 300SL Gullwing genlerini taşıyor.

10. Suzuki Jimmy

Pratik, kompakt ve bir o kadar da hoş bir görüntüsü olan bu arazi canavarı, dedelerini unutmamış. O da nesiller boyu süren bir geleneği 21.yüzyılda devam ettirme iddiasında bulunan modern retro arabalar arasında yerini alıyor.

İkinci El Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here