E39 BMW 5 Serisi İle Konfor ve Asalet Sizi Bekliyor!

8
10430
E39 BMW 5 Serisi
Fotoğraf Kaynak:autoevolution.com

Yükselen sıfır kilometre araç fiyatları ile birlikte kullanıcılar ve otomobil sahibi olmak isteyen insanlar, ikinci el piyasasına yönelmiş durumda. Sıfır kilometre araç fiyatlarının yükselmesine neden olan durumlardan biri COVİD- 19 Salgını ve pandemi sürecinde alınan kurallar çerçevesinde otomotiv firmalarının üretim sürecindeki aksaklıklar. Otomotiv üretimi yavaşlayınca, sıfır kilometre araçların piyasada bulunması zorlaştı. Otomotiv piyasasında arabalara biçilen fiyatlar da yükseldi.Ancak aynı zamanda bu süreçte; insanlar toplu taşımadan ziyade kendi taşıtları ile yolculuk etmeyi de tercih etmeye başladı. Yani içinde bulunduğumuz COVİD- 19 sürecinde ihtiyaçlar ve istekler değişti. Hal böyle iken, size paranın satın alabileceği en konforlu ve dayanıklı araçlardan biri olan efsane kasa E39 BMW 5 serisinden biraz bahsetmek istiyoruz. 

Uygun Fiyata Premium Araç Sahibi Olabilmek 5 Serisi İle Mümkün!

1990’lı yıllarda Japon Tasarımcı Joji Nagashima’nın ellerinde hayat bulan, bu efsanevi tasarım bugün bile karizmasından ödün vermiyor.

Ülkemizde de 90’lı yıllardan itibaren gündemden hiç düşmemiş, hayranları her geçen gün artarmış olan ve pek çok insanın hayallerini süsleyen bu araba; bugünün şartlarında bize olumlu ve olumsuz neler vadediyor (?) sizler için araştırdık.

Çeşitli Motor Ve Donanım Seçenekleriyle Herkese Hitap Edebiliyor

E39 BMW 5 Serisi

E39 Bmw 5 serisi 5.20d, 5.20i, 5.23i, 5.25d, 5.25i, 5.25tds, 5.28i, 5.30d, 5.30i, 5.35i, 5.40i gibi oldukça geniş bir yelpazede motor seçeneğine sahip.

6 silindirli motor seçenekleri bulunan E39 Kasa 5.20 motor sesiyle ilgili oldukça fazla beğeni almış durumda, kullanıcıları “motor sesini dinleyerek çay içtiğimiz oluyor” gibi yorumlar yapıyor.

1990’lı yıllarda 4 ileri otomatik vitesler yaygın iken BMW 5 Serisi’nde 6 ileri,5 ileri ve 4 ileri ZF’nin ( 40 ülkede 230 adet üretim tesisi bulunan otomobil parçası üreticisi) tam otomatik tork konvertörlü şanzımanları ile o tarihte bile teknoloji alanında ileri bir konumda bulunduğunu gösteriyor.

Uçan Halı Hissi İle Yolculuk Yapmak!

Fotoğraf Kaynak:autoevolution.com

Kullanıcıları sürüş özellikleri sorulduğunda “uçan halıda gider gibi konforlu” diyerek bahsediyorlar Bmw 5 Serisinden. İç malzeme kalitesi, yalıtımın üst düzeylerde oluşu gibi birçok konfor özelliklerine sahip.

Bugün bile iç aksamında trim seslerinin minimum düzeyde oluşu aracın gerçekten kaliteli bir işçilik eseri olduğunu gösteriyor.

Günümüz araçlarında küresel çaptaki rekabet ve artan maliyetler neticesinde otomobillerdeki teknoloji ve güvenlik ekipmanları artsa dahi, kullanılan plastik aksamları daha düşük kaliteli.

Genellikle 1990’lı yıllarda üretilen araçların kalite ve işçilik seviyesini yakalayamıyor.

Kronik Arızaları Ve Piyasadaki Ortalama Fiyatları

Yaşının artmasıyla beraber her araba da olacağı gibi BMW 5 serisi de zaman zaman arıza çıkartma potansiyeline sahip.

Kullanıcı yorumlarında en çok rastlanan kronik arızaları ise şöyle:

  • ABS beyninin sıcak ve soğuk hava koşullarından etkilenip arızalanması,
  • Egzoz manifoldunun plasik olmasından dolayı arıza yapması ve radyatör fanının önünde bulunan destek için tasarlanmış bir diğer fanın arıza yapması,
  • LPG’ye uyumlu olmadığı söylenen E39 Kasa 5 Serisi, benzinli modellerinde yakıt tüketiminin oldukça yüksek olması,
  • Yedek parça ve tecrübeli usta konusunda da zaman zaman sıkıntı yaşanması neticesinde özen ve bakım isteyen bir otomobil olması,
  • Bakım masrafları olarak çift polen filtresi ve 1.6 Litre hacmindeki araçlara göre daha fazla yağ almasından kaynaklı periyodik bakım masrafları biraz daha yüksek olması,
  • Ek bir özellik olarak ta günümüzde bile pek göremediğimiz vale modu, çoğu kullanıcısının dahi bilmediği bir özellik olarak ortaya çıkıyor. BMW’nin anahtarlarının farklı özellikleri ile birlikte, aracınızın bagaj kapağını kilitlediğiniz de sizden başka biri bagaj kapağını açamıyor.

E39 BMW 5 Serisi

Piyasada ortalama 70.000-80.000 TL civarı bakımlı modellerin bulunabildiği 5 serisi günümüz otomobil fiyatlarını düşününce oldukça mantıklı bir seçenek olabilir.

Elbette ona ayıracak zamanınızın olması çok önemli, ayrıca benzinli modellerde LPG takılmamış olanı araştırmak oldukça önemli fakat; benzinli modellerde ciddi yakıt maliyenin de olacağını göz ardı etmemek gerekiyor.

2.el BMW 5 Serisi İlanları

8 YORUMLAR

  1. Merhaba arkadaslar bende 2001 model 5 20i e39 arac var aracim lpg ye gayet uyumlu ancak her 10.000 km de hem normal bakimlarini hemde lpg bakimlarini hic aksatmam .

  2. 1999 5.20ia kullanıcısıyim.145 bin km de hiç LPG takilmamiş. Konfor ve yüksek devirlerdeki motor sesi ömre bedel. O yıllarda bu aracı imal eden ekibe şapka çıkartmak gerekir

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here