Yeni Opel Mokka Başarılı Tasarımı İle Çok Daha Ekonomik

0
3065

Yeni Opel Mokka satışa çıkmaya hazırlanırken; ayırt edici özellikleri de paylaşılmaya başlandı. Mokka, sınıfının en iyi rüzgar sürtünme katsayısına sahip bir araç olarak tasarımda değişikliğe gitti; daha az soğutma gerektiğinde, ön aktif panel panjurlardaki açıklığı otomatik olarak kapatır. Yeni Opel Mokka’nın dış tasarımı da aerodinamik verimliliği ile dikkat çekiyor. Yeni Mokka’nın ön alanı sadece 2,27 metrekare.

Yeni mokka

Opel mühendisleri, Stuttgart Üniversitesi rüzgar tünelinde yeni Opel Mokka’nın aerodinamiğini optimize etti. Mühendisler, detaylı araştırmanın ardından model versiyonuna göre rüzgar sürtünme katsayısını 0,32 Cw’ye düşürdüler.

Yeni Opel Mokka Başarılı Tasarımı İle Öne Çıkıyor

Opel’in onlarca yıldır aerodinami konusunda öncü bir marka olduğunu belirten Mühendislik Genel Müdürü Marcus Lott: “Hava perdeleri ve aktif soğutma panelleri gibi ileri teknolojiler, otomotiv endüstrisindeki sürtünmeyi azaltmaya yönelik en güncel teknolojileri temsil ediyor. Yeni Opel Mokka, heyecan verici tasarımıyla, yüksek verimlilik ile dikkat çekici görünümün birbirine zıt kavramlar olmadığını gözler önüne seriyor.” diyor.

Mühendisler, yeni Opel Mokka’nın A sütunu ve dikiz aynasının şeklini ve Opel Vizor tasarım özelliklerini de optimize etti. Ek olarak, motor bölmesinin alt tarafı da dahil olmak üzere tüm gövde kaplaması, otomobilin altındaki hava akışını iyileştirebilir olarak tasarlandı.

Bagaj kapağının yan tarafındaki kanatçıklar ve tavan üstündeki rüzgarlık, yeni Mokka’nın rüzgar sürtünme katsayısını düşürmeye yardımcı oluyor. Tavan rüzgarlığı ayrıca aerodinamik kaldırmayı azaltmak için aşağı doğru kuvvet uygulayarak yüksek hızlarda düz ileri dengeyi artırır.

Yeni mokka

Tekerlekler, lastikler ve çamurluklar da sürtünmeyi etkiler. Bu nedenle, yeni Opel Mokka, bölgenin aerodinamik verimliliğini artırmak için yenilikçi bir hava perdesi ile donatılmıştır. Hava perdesi, lastiklerin önünde hava akışı oluşturmak için aracın önünün her iki yanında bulunan entegre kanallardan oluşur. Hava perdesi, hava akışını tekerlek açıklıkları boyunca eşit olarak yönlendirir ve böylece bu alandaki hava akışını optimize eder.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here