Suzuki Maruti | Her Eve Lazım

0
5494

Otomobiller birçok kişinin günlük hayatta kullanmış olduğu ulaşım araçlarıdır. Pandeminin de etkisiyle otomobil fiyatları fırlamış durumda. Bu durum ilk otomobilini alacaklar için çok büyük bir problemdir. Fiyatlar artmadan önce 40 bin ₺ civarına günlük olarak kullanılabilecek güzel bir araba alınabilirken, fiyat artışı sonrası bahsi geçen aynı araçlara 80 bin ₺ civarında para vermek gerekiyor. Bu yazımda sizlere öyle bir araba anlatacağım ki fiyatı, yakıt tüketimi, işletme maliyeti neredeyse her bütçeye uygun. Hobi aracı olarak dahi alınabilir. Testini gerçekleştirdiğim araç 2000 model Suzuki Maruti. Detayları ve youtube videosunu yazımın devamında bulabilirsiniz.

suzuki maruti

Suzuki Maruti 

1985 yılında üretime başlayan Suzuki markasının bu aracı birçok farklı isimle satışa sunmuştur. Ülkemizde en yaygın olan isimler Alto ve Maruti’dir. Testini gerçekleştirdiğim araç 2000 model olduğu için makyajlı versiyondur. Aracın makyajsızından çok az farkı vardır. Makyajla birlikte aracın kare ve çok keskin farları, hafif yumuşatılmış olarak kullanıcılara sunulmuştur. Küçük boyutlara sahip olan bu aracı park etmek çok eğlencelidir. Bu özelliği ile ilk aracını alacak olan kişiler tarafından tercih edilmektedir.

İç Tasarım

Araç 4 kişi taşıyacak şekilde tasarlanmıştır. Koltukları kendi gibi küçük olmasına rağmen rahatlıkla yolculuk yapılabiliyor. 175 cm boya sahip kişiler dahi arkada seyehat edebiliyor. Aracın göğüs bölümünde bulunan kalorifer ayarlama kısmı dikkatimi çekmişti. Torpido üzerinde bulunan tek hoparlör de gözümüzden kaçmayan detaylar arasında. Direksiyon ve gösterge panelinin tasarımı ise aynı zamanlarda üretilen Mitsubishi L200 modellerine oldukça benzemektedir.

suzuki maruti

Sürüş Deneyimi

Araç ilk çalıştırıldığında, eski sistem 3 silindir motora sahip olduğu için biraz titriyordu. Kalkış yapıldığında ise düşük cc bir motosiklet kullanıyor hissine kapıldım. 0.8 litrelik motora sahip 45 hp gücündeki motoru, 4 ileri vitese sahip bir şanzımanla kombine edilmiştir. Sabit 80-90 km/h hızla rahatlıkla yolculuk yapılabiliyor. Ancak araçta Westinghouse sistemi bulunmuyor. Bu sistemin olmaması fren pedalını oldukça sert bir hale getiriyor. Yani bu aracı kullanan kişilerin fren mesafesini biraz daha uzun tutmasında fayda var. Ayrıca minik bir araç olduğu için bir çok kişinin ilgisini çekmeyi başarıyor. Kullanmış olduğum araçta LPG sistemi de mevcuttu. Araç uzun yolda lpg ile birlikte 100 Km’de sadece 6,5 litre lpg tüketiyor. Şehir içi değerleri ise 8 litre civarında.

2.El Otomobil İlanlar

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here