Range Rover Sport: Boyutlar ve Özellikleri

0
3846
range rover sport

Range Rover Sport, ortalama bir Range Rover düşünüldüğünde aklınıza gelenden çok daha fazlasına sahip: güç, zarafet, konfor, teknoloji, alan, güvenlik… İngiliz markasının modellerinin tipik lüksünü, tamamen modern bir sportiflikle birleştirmeyi bilen, agresif hatlardan ve saygın performans verebilen motorlardan oluşan bir SUV. Ek olarak, motorlar arasında artık hibrit ve plug-in çözüm sıkıntısı da yok.

Range Rover Sport: Boyutlar

Range Rover ile karşılaştırıldığında, Sport versiyonu daha alçak ve daha zarif, ancak 2920 mm’lik aynı dingil mesafesine ve dolayısıyla aynı derecede sıcak ve lüks bir iç mekana sahip. Genel olarak boyutlar dikkate değer. Örneğin uzunluk 4,9 metreye yakın.

Boyutlar
Uzunluk 4.880 mm
Genişlik 2.070 mm
Yükseklik 1.800 mm
Adım 2.920 mm

İç Mekan

İç kısım detay bakımından çok zengin. Sürücü koltuğu ile yolcu koltuğu arasındaki kol dayanağına gizlenmiş pek çok eşya bölmesi ve USB soketi, iki adet HDMI soketi, ayrıca bir microsim kart okuyucu, çakmak ve ikinci bir 12 Volt soket var.

Tüm yeni Touch Pro Duo bilgi-eğlence sistemi arasında, şimdi bir wi-fi hotspot, Spotify ile entegrasyon ve Apple CarPlay ve Android Auto ile uyumluluk ile donatılmış olması göze çarpıyor. Buna dijital gösterge paneli ve klima işlevlerini yönetmenin mümkün olduğu gösterge panosunun alt kısmında konumlandırılmış üçüncü bir ekran ekleniyor.

Range Rover Sport: Dış Görünüm

Range Rover serisi zamanla daha yumuşak bir görünüme sahip oldu, ancak yine de modelin ilk nesline atıfta bulunarak geleneğe sadık kaldı. Range Rover gibi, Sport da önceki seriye kıyasla çok fazla ağırlık kaybetti: aynı versiyon için 420 kg. Buradan boşalan ağırlık kredisi, yeni nesil alüminyum alaşımlarının kapsamlı kullanımına ve yenilikçi kaynak sistemlerine verildi.

Motor Yelpazesi

Yelpazesinde birçok motor mevcut.

Dizel ünitelere baktığımızda, 249, 300 ve 350 hp güç varyantlarında mevcut olan hafif hibrit teknolojisi ile 3.0 D’den başlıyoruz.

Benzinli motorlar arasında 3.0, 400 HP hafif hibrit ve 5.0 V8, 525 HP, SVR versiyonunda 575 HP’ye yükselen güç bulunuyor.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here