Mazda CX-30: Yakışıklı SUV’un Boyutları Ve Özellikleri

0
3220
mazda cx-30

Mazda CX-30, zarif ve son derece kişisel stili ve birinci sınıf modellere yakışır kalitesi sayesinde, orta büyüklükteki crossover modellerin alacalı evrenine ulaştı. Mazda’nın bu şık otomobili, özellikle elektrikli çözümler söz konusu olduğunda teknolojinin her imkanı ile donatılmış olarak ön plana çıkıyor.

Mazda CX-30

 Veri Sayfası
 koltukların sayısı 5
 Gövde 422 litre
 Güç kaynakları Hibrit
 Sınıf Euro 6D
 Cv / kW (itibaren) 120/90

 

Mazda CX-30: 2021 Neler Getiriyor?

2021 Model Yılı güncellemesi vesilesiyle, Mazda CX-30 esas olarak deri altında değişiyor. Hafif hibrit sistem, fiyat listesindeki tüm motorlara eklendi ve tüm birimlerin emisyon seviyelerini düşürmesine ve ayrıca birkaç ekstra beygir gücü kazanmasına izin verdi. Küçük değişiklikler, şimdi gösterge paneli için yeni kaplamalarla zenginleştirilen yolcu bölmesini de etkiledi.

Mazda CX-30: boyutlar

Mazda CX-30, hem şehir içi hem de şehirler arası yollar için ideal olan orta büyüklükte bir crossover’dır. Uzunluk 4 metre ve 40 santimetre, genişlik ve yükseklik ise sırasıyla 180 santimetre ve 155 santimetredir. Koltuklar çıkarılmadan 422 litrelik iyi denilebilecek bir bagaj kapasitesi de otomobilde sunuluyor.

Boyutlar
Uzunluk 4.395 mm
Genişlik 1.795 mm
Yükseklik 1.540 mm
Dingil 2.655 mm

 

Mazda CX-30: Dış Görünüm

CX-30 ile ilgili hemen göze çarpan özellik; temiz, pürüzsüz ve zarif görünümüdür. Japon tasarımcılar, son stil dilini anımsatan akıcı bir stile sahip bir araba üretmek için crossover’ın çizgilerini şekillendirmişler.

Ön kısım, büyük bir ızgarayı kucaklayan küçük optik grupların varlığını görüyor. Kaputun üzerinde ise çizgisini düzene sokmak için faydalı bazı nervürler var. Yan taraf, zeminde kavrama hissini artıran iyi işaretlenmiş tekerlek kemerleri ile karakterize. Arka kısmın tasarımı oldukça başarılı ve harika bir uyumla kuyruğa doğru eğiliyor. Arka kısımda, bagaj kapağının hatlarıyla iyi bütünleşen yatay ışıklar bulunuyor.

Mazda CX-30: İç Mekan

Dış hatların şıklığı, CX-30’un iç kısmında da yankılanıyor. Gösterge paneli temiz ve uyumlu hatlara sahip. Sürücünün önünde, merkezi dijital olan üç dairesel öğeye bölünmüş bir gösterge paneli bulunurken, yerleşik bilgi-eğlence sistemine adanmış monitör orta – üst kısımdan çıkıyor.

mazda cx-30 iç

İç döşemede kullanılan malzemeler, bazı öğeler üstün bir özenle yapılmış olsa bile, hem dokunuşu hem de görüşü tatmin ediyor. 2021 model yılı ile birlikte, Evolve, Executive ve Exceed trim donanımları, gösterge paneli için yeni siyah kaplamalarla piyasaya sürüldü.

Motor Yelpazesi

CX-30’un motor yelpazesi, yalnızca benzinli hibrit motorlardan oluşuyor. 122 bhp 2.0 M Hybrid ile başlıyor. Bir üst donanım, aynı motorun 150 hp varyantı ile temsil edilirken, listenin başında yenilikçi 186 hp Skyactiv-X motoru buluyoruz.

En güçlü iki donanım paketi, otomatik şanzımanlı ve hem önden çekişli hem de dört tekerlekten çekişli olarak tercih edilebilir.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here