LaFerrari , markasını ismine veren dünya da tek araba olabilir. Motorunun sağladığı güçten ötürü de araba demek biraz yanlış oluyor. Ferrari firmasının göz bebekleri arasında LaFerrari. Gerek görünüşüyle gerekte performansıyla çoğu insanın hayallerini süslediğinden eminim. Eğer bir gün bu aracı almak isterseniz veya sürüş imkanınız olursa ne dediğimi anlayacaksınız. Peki bu aracı bu kadar özel ve değerli kılan nedir. Tüm ayrıntılarıyla LaFerrari

Çoğu Ferrari’den Daha Hırslı

ferrarila

Ferrari seri üretim otomobili olarak şimdiye kadar elde edilen en aşırı performansa sahip ve gelecekte Ferrari serisinin geri kalanını filtreleyecek en gelişmiş ve yenilikçi teknik verileri şimdiden içinde barındıryor.. LaFerrari, Ferrari’nin  elektrik motoru ile Ferrari’nin klasik V12’sinin en güçlü enkarnasyonu ile birleştiren F1’den türetilen hibrit çözümü sunuyor.

Dikkat Çekici ve Yenilikçi Tasarım

laferrari arka

Genel olarak baktığımızda önü sırdan bir Ferrari’ye benziyor. Tabii ince ayrıntıları atlamazsak. Arka kısmında ise ayarlanabilir bir spoyler ile bizleri karşılıyor. Spoyların alt kısmında ise karbon fiber ayrıntılar bulunuyor. Arka kanat ve difüzör sistemiyle sistemiyle arka bölümde de gücüne güç katmaya hakimdir.

Gücünün Gölgesinde Ne Var ?

LaFerrari , Maranello’dan çıkan hibrit teknolojiye sahip ilk otomobildir. 6262 cc V12 800 HP güç üreten motoruyla ve 120 kw(160 HP) güç üreten elektrikli motoruyla harmanlanmış bir araç olarak dünyaya geldi. Toplam gücü ise 1000 beygire yakın.

V12 Motor

HY-KERS sisteminin temsil ettiği devasa teknolojik ilerleme ile LaFerrari, şimdiye kadar üretilen Ferrari’ler arasında en yüksek performanslı ve en verimli Ferrari ünvanına sahip. HY-KERS V12 ile elektrikli motoru arasında maksimum entegrasyonunu sağlayarak, olağanüstü performansı maksimum verimlilikle sorunsuz bir şekilde çalıştırıyor.

Elektrik motoru ve V12 ile beraber toplamda oluşan 900 Nm üzeridir. Düşük devirlerde elektrik motoru yüksek devirlerde ise V12 motoru devreye giriyor.

Aerodinamiği Hızına Hız Katıyor

laferrari 2

Ferrari mühendislerinin bu araç üzerindeki amacı CFD analizi ile geliştirilmiş ve F1’deki rüzgar tünellerinden esinlenerek ince ayarlı teknik çözümleri hesaplamaktır. şimdiye kadar herhangi bir araç bu kadar yüksek verilere sahip olmamıştır.

Teknik Özellikler

  • Silindir Hacmi: 6262 cc
  • Maksimum Hız : 350 km/s
  • Beygir Gücü: 800 HP + 160 HP
  • 0-100 Km/s Hızlanma: 2.9 s
  • Maksimum Tork: 900 Nm
  • Uzunluk: 4702 mm
  • Vites Tipi: 7 İleri Otomatik
  • Genişlik: 1992 mm
  • Yakıt Türü: Benzin
  • Yükseklik: 1116 mm

LaFerrari Fiyatları Nasıl?

Eğer sizde LaFerrari sahibi olmak istiyorsanız şunu bilmenizde fayda var. Dünyada sadece 499 adet var. Böyle olunca da 3.1 milyon gibi bir fiyatı var.

İkinci El Satılık Ferrari İlanları

İkinci El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here