Jeep Compass 1.4 yorumlar konusu çok araştırılıyor. Zira, pek çok alıcı Jeep Compass test sürüşü izlenimlerine ya da gerçek sürücü deneyimlerine güveniyor ve bu değerlendirmeleri duymak istiyor. Biz de Jeep Compass teknik özelliklerini inceledik. Jeep Compass yakıt tüketimi ve diğer detaylar yazımızın devamında.  

Makyajlı Jeep Compass 

Makyajlı Jeep Compass, eskiye oranla daha geniş bir kitleye sesleniyor. Çünkü artık küçük hacimli bir benzinli motor seçeneği de var. Jeep markasının şehirli ürünü Jeep Compass modeli, yenilendi. İkinci nesil Jeep Compass daha pratik ve daha esnek gibi. Hem de her açıdan. Peki makyajlı Jeep Compass için değişen özellikler neler? 2018 model Jeep Compass incelemesi yaptık.

2018 Compass modelinin 1.4 Multiair versiyonunu inceledik. Yeni Jeep Compass için tasarımdan motora değişen çok şey var. Marka, 2018 Jeep Compass modeli için daha geniş bir pazar hedefi yapmış. Peki, yeni Jeep Compass tasarım, motor özellikleri, yakıt tüketim miktarı, hızlanma verileri ve boyutları nasıl?

"<yoastmark

Yeni Jeep Compass Tasarım Özellikleri Nasıl?

Önde tam 7 tane hava girişi var. Piyano siyahı ön panjur, krom çerçeveler, ince far tasarımı, iri tampon tasarımı genel karakteri belirlemiş. Arkaya doğru yükselen omuz çizgisi güçlü ve atletik bir hava veriyor. Çok iri kıyım bir SUV değil Jeep Compass. Ancak güçlü, kaslı ve sportif görünüyor. 

Jeep Compass İç Mekan Özellikleri Nasıl?

İç mekanda Compass, siyah rengi öne almış. Baskın siyah renk krom detaylarla netleştirilmiş. 3,5 inçlik renkli ekran, yol bilgisayarı önemli detaylar. Orta konsolda 8,4 inçlik renkli ve hassasiyeti yüksek dokunmatik ekran var. Elektronik sürüş ayarlarını da bu ekrandan yapabiliyorsunuz. Direksiyona geçtiğinizde yüksek sürüş pozisyonu dikkat çekiyor. Ön koltukların yan destekleri uzun yolculukları konforlu kılıyor. Konforlu bir SUV araç olduğunu sürekli her detayda hissettiriyor. 

Jeep Compass Motor Özellikleri

Motor tipi ve konumu: sıralı, turbo, önde, enlemesine. İncelediğimiz araç benzinli. 4/16 silindir/subap ve 1388 cc motor gücü var. 9 ileri otomatik şanzıman ile 4X4 çekiş gücü başarılı bir birliktelik yaşıyor. Motorun maksimum gücü 125 kW/ 170HP 5500d/d. Maksimum tork değeri ise 250Nm 2500 d/d. 

Jeep Compass Hızlanma Verileri

0-100km  hızlanma verisi motorlu araçlar için önemli bir kriterdir. Jeep Compass 0-100km/s hızlanma verisi: 9,5sn. Maksimum hız değeri ise 200km/s. 

İkinci el Jeep Compass ilanları için hemen tıklayın!

Jeep Compass Yakıt Tüketimi Nasıl?

Şehir dışında 5,9 litre, şehir içinde 8,7 litre yakıt tüketimi yapıyor. Ortalama yakıt tüketimi ise 6,9 litre.  

Jeep Compass Boyutları Nasıl?

Boyutlar söz konusu olunca çok iri kıyım değil ama güçlü ve dengeli özeti çok yerinde. Aracın boş ağırlığı toplam 1615kg. Uzunluğu 4394mm, dingil mesafesi 2636mm. Yükseklik 1644mm. Genişlik ise 1819mm.

Jeep Compass Yorumları Nasıl?

Otomotiv eleştirmenlerinin üzerinde durduğu detaylar ve Jeep Compass yorumları şöyle:

Yüksek sürüş pozisyonu, ön-çapraz görüş açısı çok iyi. Ön koltuklar çok konforlu ve uzun yolculuklarda da yorucu değil. Ancak Jeep Compass bagaj hacmi sınıfına göre küçük bulunmuş. 428 litrelik bagaj hacmi ve arka görüş sistemi biraz yetersiz bulunmuş. Şerit takip asistanı, aktif hız sabitleyici, otomatik fren sistemi standart donanım paketinde sunulduğu için araç rakipleri karşısında öne çıkıyor. 4X4 sürüş modunun olması, 170HP güç üreten motorun performansı iyi bulunuyor. Ayrıca sınıfına göre Jeep Compass fiyatı da makul değerlendiriliyor. 

Jeep Compass 1.4 Fiyatı Nasıl?

Pek çok otomobil eleştirmeni sınıfına göre Jeep Compass fiyatını makul buluyor. Jeep Compass fiyatı (baz fiyat) 225 bin TL’den başlıyor. Yani sıfır km Jeep Compass almayı düşünüyorsanız fiyatlar 225 bin TL’den başlıyor. Bu arada rakipler arasında Audi Q3’ün fiyatı 221.732 TL’den, Mini Countryman’in fiyatı da 167.772TL’den başlıyor.

Sıfır Jeep Compass ilanları için tıklayın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here