Honda Activa 100 İncelemesi

0
6690

Honda Activa 100 İncelemesiHonda Activa 100 İncelemesi! Şüphesiz ki Honda Activa modeli piyasa çıkmasaydı, ulaştırma sektörü büyük bir sekteye uğrayacaktı. Honda’nın mühendisleri bu motosikleti yaparken sağlamlığa son derece önem vermişlerdir. Bütün parçalarının sactan olması nedeniyle olası bir yamulmayı bile çekiç yardımıyla düzeltebilmektesiniz. 7 adet su bidonu ile gezen kuryeleri gördüğünüzde zaten sağlamlığından şüphe duyamazsınız. İki yıl kadar uzun bir süre boyunca şehir içi ulaşımımda kullandığım, Honda Activa 100 benden tam not almıştır. Motosiklet piyasasının alevler aldığı bu dönemde, kullanıcı dostu motosiklet bulmakta zorlaşmaktadır. Honda Activa 100 ikinci el olarak alınması gereken motosikletlerden bir tanesidir.

Teknik Özellikler

Honda Activa 100 İncelemesi102cc, hava soğutmalı ve tek silindir olarak üretilmektedir. 7 Beygirlik güç üretimi, şehir içi ulaşımında son derece yeterlidir. 111 kilogram ağırlığı rakiplerine göre fazla olsa da kasasının sağlam ve dayanıklı olması, bu kiloyu kabul edilebilir kılmaktadır. 100 kilometrede 2.1-2.9 litre yakıt tüketimine sahiptir. 5.75 litrelik deposu şehir içinde büyük rahatlık sağlamaktadır. Ön ve arka freninin kapmana olması rahatsız edici ve güvensizlik yaratmaktadır. Özellikle yağmur havalarda, frenlerinizin olmadığını düşünerek sürmeniz sağlığınız açısından faydalı olacaktır.

Tasarım

Tasarım olarak “Normal bir scooter.” diyebiliriz. Tamamen işlevselliğin düşünüldüğü Honda Activa şık bir tasarıma sahip değildir. Sac malzemeden üretilmesi son derece mantıklı bir davranış olmuştur. Parçalarının kolay kolay kırılmamasını sağlamaktadır. Herhangi bir düşme anında veya düşmeden sonra ezilen, yamulan parçaları kolaylıkla tamir ettirebilirsiniz. Eliniz yatkın olduğu taktirde, kaldırım kenarında bile eski haline çevirebilirsiniz. Aynaları görüş mesafesini kısıtlamaktadır. Daha uzun aynalar takarak, sürüş güvenliğinizi arttırabilirsiniz. Göstergeleri de son derece basit ve kullanışlıdır. Hız göstergesi, kilometre saati, benzin göstergesi, sinyaller ve uzun ışık göstergeleri mevcuttur. Özellikle düşük yakıt tüketimi sağlayabilmek için hız göstergesinde bulunan renkler oldukça kullanışlıdır. 30-40-50 kilometrelerde seyir ettiğinizde ekonomik sürüş modunda gidersiniz. 80 ve üzeri hızlarda ise fazla yakıt tüketmektedir. Ayak koyma yerlerinin düz olması oldukça avantajlıdır. Eşyalarınızı ayaklarının arasına rahatlıkla koyabilmektesiniz. Sele altı bagajı ise kilitlenir mekanizmaya sahiptir. Full-face kasklar sığmasa da yarım kasklar rahatlıkla sığmaktadır.

Kimler Sahip Olmalı?Honda Activa 100 İncelemesi

Honda Activa 100 daralan ekonomimizde oldukça başarılı bir seçenektir. İkinci elde temiz veya yollarda sürülebilen modellerini bulduğunuzda muhakkak almalısınız. Parça dayanıklılığı, işletim maliyetleri, yakıt tüketimi ve vergi konusunda avantajlar sunmaktadır. Öğrencilerin, büyük motorlarını şehir içinde yormak istemeyenlerin, toplu taşımaya binmektense kendi aracının olmasını isteyenlerin tercih edebileceği modeldir. “Honda Activa 100 İncelemesi” adlı içeriğimizi okudunuz. İkinci el ilanlarına, sitemizden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here