Audi A6 Avant görkemli iç kabin ve son teknolojiyle donatılmış, şık ve sofistike dış tasarımı sunan bir lüks otomobildir. Bu, A6 Avant’ın BMW, Mercedes ve Volvo’daki rakiplerinin birçoğuna rahatlıkla rakip olabileceği, hatta belki de önlerinde olabileceği anlamına geliyor, özellikle de Audi artık sürüş deneyimi hakkındaki şikayetlerimizin hepsini olmasa da çoğunu düzeltti.

2.0 litrelik 40 TDI versiyonu ekonomiktir, 3.0 litrelik V6 50 TDI ise kıtaları geçmek için ideal bir seçimdir. Genel olarak, A6 Avant hakkında beğenilecek ve hoşlanılcak çok şey var, bu yüzden onun şimdiye kadar yapılmış en eksiksiz Audi station wagon olduğunu düşünüyoruz. Haksız mıyız?

A6 Avant Motor seçenekleri ve performansı

Zamanla Audi çok çeşitli benzinli ve dizel motorlar sundu, ancak şimdilik seçiminiz iki dizel motorla sınırlı. 201 bhp 2.0 litrelik dört silindirli dizel 40 TDI ve 3.0 litrelik V6 dizel 50 TDI var.

Her ikisi de çok farklı özellikler sunuyor, çünkü daha küçük olan 40 TDI yedi ileri S tronic şanzıman ve önden çekiş ile eşleştirilirken, 50 TDI sekiz ileri tiptronic şanzıman ve dört tekerlekten çekiş ile geliyor. Her ikisi de 48 voltluk hafif hibrit sistem kullanıyor. 40 TDI’nin emisyon hedeflerini karşılamak için var olduğu iddia edilebilir, ancak bu araba hiç de hantal değil.

A6 Avant İç ve Dış Tasarım

İç tasarımda hata bulmak gerçekten zor. Kumaşta kullanılan deri ve plastikler birinci sınıf iken, her şey dokunuşa hoş geliyor. Düğmeler ve kumanda donanımı güven verici derecede sağlam. Size tek sıkıntımızın tavan döşemesi kumaşının kalitesi olacağını söyleseydik, kusurları aramak zorunda olduğumuzu takdir edeceksiniz.

Kapı kol dayamalarına ve orta konsola daha hoş bir görünüm kazandıran genişletilmiş bir deri paketi tercih edebilirken, üst gösterge paneline, kapı omuzlarına, kapı kol dayamalarına ve orta konsola Nappa deri ekleyen tam bir deri paketi tercih edebilirsiniz.

Uydu navigasyon, stereo ve bilgi-eğlence

A6 Avant’ta iki ekran ve ayrıca Teknoloji Paketinin bir parçası olarak sunulan Audi’nin mükemmel Sanal Kokpitini tercih ederseniz üçüncüsü var. Standart formda, sürücü 8.8 inçlik bir üst ekran (Teknoloji Paketi belirtilmişse 10.1 inç) ve ana ekranın altında 8.6 inçlik bir ekranla karşılanır. Alışmak biraz zaman alır, ancak yakında kendinizi düzene alışmış bulacaksınız.

Bilgi-eğlence ve navigasyon işlevleri üst ekrandan kontrol edilirken, alt ekran klima kontrolü ve havalandırma gibi konfor ve rahatlık özellikleri için kullanılır.

Üst ekran, özelleştirilmiş bir ekran oluşturmak için sürüklenip bırakılabilen akıllı telefon tarzı döşeme uygulamaları içerdiğinden, tablet cihazı kullanan herkese tanıdık gelecektir. Dokunsal ve akustik geri bildirim, en yeni iPhone’lardan çok farklı değil.

Bu iyi bir sistem, ancak gözlerinizi yoldan ayırmanızı gerektirdiği için puan kaybediyor. En azından ses tanıma, işin en iyilerinden biridir ve çoğu görevi ellerinizi direksiyondan çekmeden gerçekleştirmenizi sağlar.

Audi’nin Sanal Kokpiti, geleneksel gösterge panelini 12,3 inçlik tam renkli bir dijital ekranla değiştiren harika bir kit parçası. Büyütülmüş üst ekran ve kablosuz telefon şarjı, Teknoloji Paketini sahip olunması gereken bir yükseltme haline getirirken, 3D navigasyon haritası tek başına fiyatına değer.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here