Ferrari F12 Berlinetta , 6.3 litrelik V12 orta motorlu 458 Italia’dan daha rahat ve kullanışlı olacak şekilde tasarlanmıştır. Ancak düz bir yolda olduğu kadar virajlarda da aynı şekilde çeviktir. Havalandırma delikleri, devasa bir arka kanatta sürüklemeyi minimumda tutmak ve bastırma kuvvetini en üst düzeye çıkarmak amaçlanmıştır. Otomobilin etrafındaki hava akışını yönlendiren tasarım da sadece gösteri amaçlı değildir.

Motorlar, performans ve sürüş

Arka tekerleklere gönderilen 730 İtalyan beygir gücüyle, F12’yi sürekli sürmek isteyeceksiniz. Direksiyon kesinlikle keskin, en küçük hareketleri bile anında yön değişikliğine çeviriyor ve 458’in çok yönlü çevikliğiyle eşleşemese de, 599’dan daha düşük bir ağırlık merkezi, dikkat çekici bir şekilde düz kalmasını ve dengeli kalmasını sağlıyor. Bir V12 Ferrari, feryat eden bir egzoz sesi olmadan tamamlanmış sayılmaz ve F12, sizi vitesleri tutmaya ve ses yoğunluğunun doruğa ulaşmasına izin vermeye teşvik eden uğultulu bir film müziği sunar.

İç mekan, tasarım ve teknoloji

599 GTB bazı açılardan zorlu bir şekil iken, Pininfarina tarafından tasarlanan F12 Berlinetta, keskin kenarları ve şehvetli akıcı çizgilerin karışımı sayesinde mükemmel bir tasarım ortaya çıkardı. FF ile benzerlikler, özellikle ön tarafta barizdir, ancak alüminyum kaplama tamamen yenidir. 599 ile karşılaştırıldığında, F12 20 mm daha dar, 50 mm daha kısa ve 30 mm daha kısa dingil mesafesine sahip – ve görünüşte daha kompakt. İç mekan deri ve Alcantara ile kaplanmış ve alüminyum ve karbon fiber gibi modern kaplamalarla süslenmiştir. Bununla birlikte, merkezi bir ekran olmadan çalışan ve kontrollerin çoğunu direksiyon simidinde gruplayan düzen, kafa karıştırıcı ve zahmetli olabilir.

Pratiklik, konfor ve bagaj alanı

Tıpkı yakıt ekonomisi gibi, pratiklik de bir Ferrari’de asla bu kadar etkileyici olmayacak. Dört koltuklu FF’nin bile bir aile arabası olarak sınırlamaları var. Yine de olumlu şeyler de var. F12 350 litrelik bir bagaja sahiptir ve arka bölücüyü çıkarırsanız 500 litreye kadar genişletilebilir (bu, bir Volkswagen Golf Estate ile hemen hemen aynıdır ). Hem sürücü hem de yolcunun da bol miktarda alanı var. 90 litrelik bir yakıt deposu, çok sık durmak zorunda kalmayacağınız anlamına gelir.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here