Ünlü Mercedes SLK lüks roadster’ın, uzun süredir bayan alıcıların tercih ettiği cazibesini genişletti. Bu, SLS süper otomobilinden ödünç aldığı kaslı stil, daha odaklı sürüş dinamikleri ve kalitenin iyileştirilmesi sayesinde oldu. Dört ve altı silindirli motorlardan oluşan bir yelpaze ile sunulan bu nesil, 500 Nm’nin üzerinde tork vaadiyle ilk kez bir dizel model sunuyor. Öne çıkan diğer özellikler arasında, akıllı bir V8 motor olan ve etkileyici bir 415bhp sunan AMG versiyonu yer alıyor.

Motorlar, performans ve sürüş

Aralarında seçim yapabileceğiniz dört benzinli ve tek bir dizel var. Benzin yelpazesi, altı ileri manuel veya düz 7G Tronic otomatik şanzımanla birlikte gelen dört silindirli 184bhp SLK 200 ile başlıyor.  Altı silindir seçeneği, 306 bg üreten ve gerçekten hızlı olan karizmatik ve rafine 350’dir, ancak daha da büyük heyecan arayanlar 5.5 litrelik 415bhp SLK 55 AMG’yi tercih edebilir.

SLK İç mekan, tasarım ve teknoloji

SLK’nın  stili kesinlikle BMW Z4 ve Porsche Boxster gibi rakiplere eşit . Martı kanatlı SLS süper arabadan ipuçlarını alan aralıklı ızgara, arkaya doğru uzanan farlar ve uzun kaput ona alçak, agresif bir duruş kazandırıyor. Tampondaki LED ışıklar, alaşım tekerlekler ve bagaja düzgün bir şekilde yerleştirilen katlanır metal tavan gibi tüm modellerde standart olarak bulunur. AMG spor modelleri yan etekler, daha büyük alaşım jantlar ve renkli ön farlar ve deri spor koltuklar ekler.

SLK Pratiklik, konfor ve bagaj alanı

Rakiplerinin çoğundan daha fazla bagaj taşıma kapasitesine sahiptir. Tavan yerindeyken 335 litre alan var. Bir Ford Focus’tan daha fazla.  Ancak tavan açıkken 225 litreye kadar küçülüyor. İçeride bolca alan var ve rahat etmek kolaydır. Koltuklardaki isteğe bağlı Airscarf ısıtıcı havalandırma delikleri gibi zarif ekstralar SLK’yı mükemmel bir araba yapıyor.

Güvenilirlik ve Güvenlik

SLK, ilk olarak amiral gemisi S-Class’ta ortaya çıkan çeşitli aktif sistemler sayesinde sınıfının en güvenli otomobillerinden biridir. Dikkat Asistanı, direksiyonda başınızı sallamadığınızdan emin olmak için sürücüleri izler. Pre-Safe ise bir çarpışmanın yakın olup olmadığını algılar ve ön gerilim emniyet kemerlerini etkinleştirir. Opsiyonel kit ayrıca Lane Keep Assist ve SLK’nın hızını öndeki otomobille eşleştiren ve otoyolda rahatlatıcı bir sürüş sağlayan bir hız sabitleyici olan DISTRONIC plus’ı da içerir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here