Ferrari FF, 612 Scaglietti’nin yerini alıyor. Dört tekerlekten çekişli ve dört koltuklu, Porsche Panamera Turbo ve Aston Martin Rapide gibi süper sedanlara rakip oluyor. Motor, çılgın bir hız ve gürleyen bir ses üreten güçlü bir 651 bhp 6,3 litrelik V12 iken, şanzıman 458 Italia’nın yedi vitesli çift kavramalı ünitesinin geliştirilmiş halidir. Freni stili herkesin zevkine uygun olmayacak, ancak jilet gibi keskin yol tutuşu ve etkileyici uzun mesafeli iyileştirme ile birlikte cömert bir canavardır.

Motorlar, performans ve sürüş

Yenilikçi dört tekerlekten çekiş sistemi, kaymaya başladığını algılayana kadar arka lastiklere maksimum güç gönderir. Bu noktada, motorun önüne monte edilmiş ayrı bir şanzıman öne güç gönderir. Ön lastiklerin direksiyon simidine çekildiğini ve dar virajlarda yolu kazdığını hissedebilirsiniz, ancak direksiyon hala keskin ve hassas. V12 motoru, muhteşem ses dizisi ve şiddetli temposu ile deneyime hükmederken, çift kavramalı şanzıman hızlı ve kusursuz vites geçişleri sunar.

İç mekan, tasarım ve teknoloji

FF’nin tasarımıyla risk aldığı için Ferrari’ye hayran olmalısınız.İkamesi 612 Scaglietti, çok daha geleneksel görünümlü dört koltuklu bir GT idi. Dış görünümde FF, büyüklüğü nedeniyle heybetli görünümlü bir otomobil, ancak hacmine rağmen yine de sportif görünüyor. İç kısımda uyum ve bitiş mükemmel, gövde rengindeki süs sıçramaları heyecanı artırıyor. Ancak direksiyonda bulunan ve kabinin etrafına yayılmış çok sayıda düğme olduğu için, düzen bazen kafa karıştırıcı olabilir.

FF Pratiklik, konfor ve bagaj alanı

Bir Mercedes E-Serisi Estate gibi değil, ancak FF, Ferrari’nin şimdiye kadarki en pratik modeli. Arazide gidemeyebilirsiniz, ancak dört tekerlekten çekiş sistemi, hava durumu değiştiğinde hayati bir tutuş sağlar. İki ayrı arka koltuk, tam boy yetişkinleri barındıracak kadar büyüktür, ancak ayıracak fazla yer yoktur. Bu da onları bir saat veya daha uzun yolculuklardaki çocuklar için daha uygun hale getirir. Bu uzatılmış tavan çizgisi sayesinde bagaj da iyi bir boyuta sahip ve 450 litre veya arka koltuklar katlandığında 800 litre alan sunuyor.

 

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here