Pirelli Dört Mevsim Lastik Serileri Müşteri Talebine Göre Genişletiliyor

Pirelli, yıl boyu kullanılabilen Dört Mevsim serisini tüketici taleplerine paralel olarak genişletmeye devam ediyor. Dört Mevsim lastikleri, otomobiliyle uzun yola çok fazla çıkmayan, performanslı sürüşe düşkün olmayan sürücüler için uygun denilebilir. Yaz kış güvenliğe öncelik veren sürücüler için ideal olan bu lastikler, kullanıcıların her türlü ihtiyacına cevap veriyor. Dört mevsim lastikleri, hava durumunun sürprizler yaptığı mevsim geçiş aylarında her tür yol koşuluna uyum sağlıyor. Hatta “Seal Inside” teknolojisi sayesinde lastik delinmesini bile büyük bir sorun olmaktan çıkarıyor.

Kış lastikleri daha güçlü otomobiller ve sert kış koşullarında kullanım için hâlâ zorunlu sayılabilecek ekipmanlar.  Pirelli’nin Dört Mevsim serisi ise; araçlarını ağır kış koşullarında kullanmayan veya performanslı sürüş kabiliyeti aramayan, aynı lastikleri kış ve yaz mevsimleri arasında değiştirmek zorunda kalmadan yıl boyu kullanmak isteyen kişiler için geliştirildi. Avrupa pazarındaki kullanıcılar, yazlık kışlık lastikler arasında dengeyi sağlayıp her iki amaca da hizmet eden dört mevsim lastikleri daha çok tercih etmeye başladı.

Dört Mevsim Lastiklerine İlgi Artıyor

Son üç yıldır Avrupa pazarındaki müşterilerin Dört Mevsim lastiklerine ilgisi giderek artıyor. Öyle ki, dört mevsim lastik pazarı 2016 ila 2019 yılları arasında iki kat büyüdü. Pirelli, şimdi lastik serisini genişleterek Cinturato All Season Plus ve Scorpion Verde All Season SF ailelerinde 16 inçten 19 inçe uzanan 22 yeni ölçü seçeneğini tanıtıyor. Pirelli, bu yeni ölçüler sayesinde potansiyel Dört Mevsim pazarının yaklaşık yüzde 90’ını kapsamayı hedefliyor.

Nedir Bu “Seal Inside”?

Seal inside teknolojisi Pirelli tarafından geliştirilen, dört milimetreye kadar delinmelerde lastik basıncını kaybetmeden sürücülerin yola devam edebilmelerini sağlayan bir mekanizma. Sürüş güvenliğini artıran bu teknoloji, lastiği delen bir yabancı maddeyi ve açtığı deliği özel macun yapısında dolgu malzemesi ile çok kısa bir sürede kaplıyor ve basınç kaybını engelliyor. Yabancı madde çıkarıldığında dolgu genişlemeye devam ederek deliği tıkıyor. Bu macun haricinde, lastiğin iç kısmında bulunan özel saydam film tabakası ise korunuyor. Böylece lastik janta takılmadan önce lastiği her türlü dış etkene karşı korunmuş oluyor. ‘Seal Inside’ teknolojisi, aracın hareket edebilme süresini uzatırken her koşulda performansı garanti ediyor ve delinmelere karşı koruyor.

Pirelli Seal İnside

 

3 YORUMLAR

  1. Dört mevsim lastiklerine her koşulda güven olmuyor. Zaten bir kış lastiği performansı beklemek saçma olur. Ama daha başarılı olabilirlerdi. Pirelli daha önceden kullandığım bir marka. Bir dahaki tercihim de o olacaktır. Aralarında en iyi deneyim veren o oldu bu zamana kadar

  2. Lastik çok önemli, araç için en önemli parça diyebilirim. pirellide güzel bir marka.. ama fiyatları düşününce her zaman gönlümüzdeki markaları kullanamıyoruz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here