Ana Sayfa Genel Fiat 124 Spider Modeline Daha Yakından Bakalım mı?

Fiat 124 Spider Modeline Daha Yakından Bakalım mı?

0
4418

Gerçekten efsane mi yoksa erişilebilir bir spor otomobil mi?

Son yıllarda özellikle konsept araçların üretiminde markaların işbirliği yapmasına çok sık rastlıyoruz. Fiat markası da Mazda ile işbirliği yaparak Spider modelini üretti. Bir roadster model araç olan Fiat 124 Spider , Japonya’da Mazda fabrikasında üretildi.

Peki, 2017 model Fiat Spider hakkında dikkat çekici ne var?

Mesela,  bu aracın açılabilir tavanı çok eleştirildi. Tavanda katlanabilir kumaş tente kullanılmış. Eleştirmenlere göre bu tente kapalıyken ses yalıtımı neredeyse hiç olmuyor. Yolun tüm gürültüsü aracın içine gelmeye devam ediyor. Ancak araç hareket halindeyken bile tente açıp kapatabiliyorsunuz.

Ancak eleştirmenlerin 124 Spider modelinde çok başarı bulduğu detaylar da var. Örneğin iç mekandaki ferahlık. 140 litrelik bagajı olan Fiat 124 Spider modeli, iç mekanda da 2 kişi için oldukça konforlu. Hem yükseklik hem de diz mesafesi yeterli olan roadster’da maalesef direksiyon derinliği ayarlanamıyor.

124 Spider roadster modelinin motoru 1.4 litre. 140HP turbo benzinli motor, hem manuel hem otomatik şanzıman seçeneğine sahip. Direksiyonda sürücüyü çok özgür hissettiren bir ergonomi var. Sürücünün tepkilerine anında yanıt veren direksiyona ek olarak yol tutuşu da oldukça iyi.

Tentesi ses geçiriyor, direksiyon derinliğini ayarlanamıyor, yakıt konusunda bir spor otomobile göre tasarruflu ve yine spor otomobil için oldukça rahat bir iç mekanı var.

Fiat 124 Spider ‘ın Fiyatı Nasıl?

Eğer hayalinizde mutlaka roadster bir otomobil sahibi olmak varsa Fiat 124 Spider makul bir seçenek. Fiyatı milyonları bulan spor otomobillere erişemiyorsanız 124 Spider’ı konforlu, kendine özgü tarzı olan bir alternatif olarak görebilirsiniz.
Mercedes SLC ve Mazda MX-5 ile aynı segmentte yarışan 124 Spider, ortalama 6.4 litre yakıt tüketiyor.
İkinci el satılık Roadster modelleri
Mazda MX-5 ‘e Yeni Renk Seçenekleri Geliyor!

HENÜZ YORUM YOK