Ana Sayfa Genel Dünyanın En Tehlikeli Yolları

Dünyanın En Tehlikeli Yolları

0
1285

Hala Kullanımda Olan Dünyanın En Tehlikeli Yolları 

Otomobiller birçok insanın günlük olarak kullanmış olduğu ulaşım araçlarıdır. Otomobillerin konforlu ve güvenli olarak seyahat edebilmesi için yollar vardır. Özellikle sık kullanılan yollar otomobiller için optimum koşulları sağlamalıdır. Aksi halde kazalar kaçınılmaz olur. Ne yazık ki tüm yollar güvenli değil. Bu yazımızda Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın en tehlikeli yollarından bahsedeceğiz. Hala kullanımda olan dünyanın en tehlikeli yolları aşağıdadır.

Yungas Yolu, Bolivya

Her yıl 200-300 kişinin trafik kazası nedeniyle hayatını kaybettiği bu yol dünyanın en tehlikeli yollarından birisidir. Bu yolun tehlikeli oluş nedeni; bir yanında sıradağlar diğer yanında ise takribi 600 metrelik uçurum bulunmasıdır. Özellikle kışın bu yolda otomobil ile yolculuk yapmak çok tehlikelidir.

Derebaşı Virajları, Türkiye 

Bayburt ve Trabzon arasında bulunan 3 bin 500 metre yükseklikteki Soğanlı Dağları vasıtasıyla iki ili birbirine bağlayan bir yoldur. 1914 yılında Rus işgali sırasında yöre halkı tarafından inşa edilmiştir. Kış aylarında sürekli heyelan ve çığ görülmektedir. Otomobillerle tek seferde dönülemeyecek kadar keskin 13 adet viraj vardır. Dünyanın en tehlikeli yollarından biridir.

Zoji La, Hindistan

Ladakh ve Kashmir ‘i birbirine bağlayan 9 km uzunluğundaki bu yol, hayvanlar ve otomobiller için çok dardır.

Transfăgărășan, Romanya

Carpathian Dağlarıyla Făgăraș sıradağları arasından geçen bu yol, 2034 metre uzunluğuyla tehlikeli olmasının yanı sıra Romanya’da bulunan en uzun yol olmasıyla da dikkat çekmektedir. Bu yolun fevkalade bir manzarası vardır.

Dalton Otoyolu, Alaska

Dalton otoyolu dünyada bulunan en izole yoldur. 666 km boyunca yalnızca 3 tane küçük köyden geçersiniz. Ayrıca dünyanın en karlı otoyolu olarak da bilinmektedir.

Khardung La, Hindistan

5602 km uzunluğuyla Guinness Rekorlar kitabına girmeyi başarmış olan bu yol, dünyanın en yüksek geçidi olarak kabul ediliyor.

Atlantik Okyanusu Yolu, Norveç

Atlantik Okyanusu Yolu küçük sahil kasabalarını birbirine bağlayan bir yol. Fevkalade manzarasıyla tamamen turistik bir yapıya sahip denilebilir.

Guoliang Tüneli, Çin

Bölge halkı tarafından inşa edilmiş dağı delen bu yol, kasabalarla dış dünya arasındaki tek bağlantı olarak inşa edildi. Sonrasında hükümet tarafından 1200 metre uzunluğunda bir tünel inşa edildi.

Gois Geçidi, Fransa

Bu geçit gün içerisinde yalnızda birkaç saat kullanılabiliyor. Geri kalan saatlerde gel-git olayı olduğu için geçit sular altında kalıyor. 4.5 km’lik bu yola girmeden önce mutlaka gel-git saatlerine bakmalısınız.

Dünya’nın En Tehlikeli Yolu Nerede?

Bayburt ve Trabzon arasında bulunan 3.500 rakımlı Derebaşı virajları 2016’da dünyanın en tehlikeli yolu seçilmiştir. Yolda 13 adet keskin viraj bulunuyor. Hala kullanımda olan bu yol adrenalin severler tarafından da tercih ediliyor.

2.El Arazi, SUV, Pick-Up  İlanları

HENÜZ YORUM YOK