Elektrikli Porsche Taycan Şimdiden 37 Adet Sattı

0
2605

Son zamanlarda elektrikli otomobiller iyiden iyiye popüler olarak birçok otomobilseverin ilgisini çekmeyi başarmıştır. Öyleki Porsche markasının üretmiş olduğu elektrikli Taycan modeli tüm dünyada merakla beklenmişti. Bu araca gösterilen ilgi Türkiye’de de oldukça yoğundu. Elektrikli Porsche Taycan Türkiye’ye ekim ayında giriş yapmıştı. Giriş yaptığı tarihten itibaren 37 adetlik satış rakamına ulaştı. Süper spor otomobil olduğu göz önüne alındığında elde edilen başarının ne kadar büyük olduğu anlaşılabiliyor.

elektrikli porsche taycan

Bu otomobilin satış başarısı, Renault zoe gibi ekonomik bir modelin aynı zaman diliminde sadece 60 tane sattığından anlaşılabiliyor. milyonluk süper spor elektrikli Porsche Taycan için 37 çok iyi bir sayı.

Türkiye’de Doğuş Otomotiv Porsche bayilerinde satışa sunulan Porsche Taycan 4S’ elektrikli otomobil, Ekim 2020 den itibaren 1 milyon 465 bin ₺’den başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.

elektrikli porsche taycan

Elektrikli araç denilince akıllara gelen ilk marka olan Tesla’nın karşısına çıkmış olan ilk önemli rakip bu araçtır.

Bu sınıftaki bir başka araç da Jaguar i-pace. Bu modelin satış rakamı da 67’ye ulaşmış durumda.

Elektrikli Taycan, Porsche İçin Çok Önemli Bir Otomobil

Taycan 4S, Porsche’nin üretmiş olduğu tamamen elektrikli ilk spor otomobildir. Porsche’nin E-Performance serisinin yeni modelleri, Taycan 4S, Turbo ve Turbo S modelleri Doğuş Otomotiv Distribütörlüğünde; Porsche’nin İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, İzmir ve mersin’deki bayilerinde sergileniyor.

elektrikli porsche taycan

Porsche Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Selim Eskinazi, “2025 yılından itibaren teslim edilen Porsche modellerinin yüzde 50’den fazlasının elektrikli olacağını” belirtti.

2020 yılının ilk 10 ayında toplamda 315 adet porsche satıldı. Elektrikli model olan Taycanın şimdiden 37 adetlik satış rakamına ulaştığı düşünüldüğünde, belirtilmiş olan bu öngörü Türkiye satışları için de geçerli olabilir.

Doğuş Otomotiv, elektrikli araç dönemi için şimdiden kendi bayilerinde ve bazı Alışveriş merkezlerinde elektrikli araçları şarj edilebileceği istasyonlar kuracak.

Eskinazi, Porsche Türkiye’nin elektrifikasyon planını şu şekilde bildirmişti:

“Türkiye’de kendi şarj ağını kuran ilk otomobil markası olacağız. Porsche Türkiye olarak, 2020 yılının sonuna kadar yaklaşık 6.7 milyon TL yatırım ile 120 adet Porsche şarj istasyonunu aktivite etmeyi planlıyoruz. 2021 yılı başında ise Doğuş Oto Kartal lokasyonumuzda Türkiye’nin en hızlı şarj istasyonunu kurmayı planlıyoruz.”

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here