Ana Sayfa Genel 2020 VW Passat GTE İncelemesi

2020 VW Passat GTE İncelemesi

0
4303

Passat’ın diğer versiyonlarını makyajlamasından sonra 2020 Passat GTE de tasarlanarak satışa sunuldu. Gelişen teknolojik sistemlerle beraber Plug-in Hybrid Motorlu Passat bazı değişikliklere gidildi.

2020 Passat GTE Daha Uzun Sürüş Menzili

Eski versiyonun da 9.9 kwh’lık batarya kullanılıyordu. Artık bu batarya 13 kwh seviyelerine çıkarıldı. Böyle önemli bir artış olunca menzil seviyesinde de artışlar gözlemlendi. Eskisine göre, tabi kullanıma da bağlı olarak 70 km’ye kadar bir yükselme görüldü.

2020 Passat GTE Kaputunun Altında Bir Değişiklik Yok

1.4 TSI motor Passat GTE ile de devam ediyor. Bu motordan 156 HP güç alınıyor. 0’dan 100 km/s hıza sınıfına göre rekor süre olan 7.2 saniyede ulaşıyor. Buna yardımcı olarak da elektrik motorundan 113 beygir güç alınmakta. İkisi beraber eş zamanlı çalıştığında 215 beygir güce kadar yükselebiliyor. Böyle olunca torku da 400 Nm’ye ulaşmıştır. Üretilen bu güç ön tekerleklere özel geliştirilen 6 ileri çift kavramalı şanzıman vasıtasıyla iletiliyor.

Sürüş Modları Basite İndirildi

Önceki neslinden ayıran bir özelliği, bu  GTE model de beş yerine üç farklı sürüş modu bulunuyor. Bunlar; EV,GTE ve Hybrid.

Kokpit Kısmı Bildiğimiz Passat

GTE ile gelen yenilikler diğer versiyonlarında da mevcut. Passat modellerinde uygulanan yeni direksiyon simidine sahip güncellenmiş bir iç mekan bulunuyor. Güncel gösterge paneli, 9.2 inçlik dokunmatik ekran, gelişmiş bilgi-eğlence sistemi ve Apple Carplay gibi standart yeniliklerden oluşmakta.

Bu Güvenlik Sistemi İşinize Yarayabilir.

Travel Assist özelliği bana göre en dikkat çekici gelişmelerden bir tanesi.  2010 km/s hıza kadar ayarlanmış 2. seviye yarı otonom sürüş sistemiyle güvenliği arttırılmış. Sürücünün eli direksiyon üzerinde 10 saniyeden fazla süre hissedilmez ise görsel ve sesli uyarılarla sürücüye uyarıda bulunuyor. Günümüz teknolojisiyle artık daha güvenli sürüş GTE modelinde de mevcut.

2020 Volkswagen Passat GTE Almanya’da sedan ve station wagon seçenekleri sunulmuş. Aracın başlangıç fiyatı 44 bin 795 euro olarak belirlenmiş. Bakalım Türkiye fiyatı ne olacak.

2.El Passat İlanları

 

HENÜZ YORUM YOK