Arabalar hayatımıza girdiği ilk günden beri hayatımızı kolaylaştırmak için tasarlandı. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, kalitesi ve olanakları otomobiller için sürekli arttı. Kullanıcılarının beklenti ve ihtiyaçlarını karşılayan çok sayıda model ve alternatif önermiştir. Yakıt tüketimi, araç sahiplerinin araç seçerken en önemli işlevlerinden biridir. İş böyle olunca şimdi anlatacağımız ZF Şanzıman bu konu için yapılması gereken bir tercih olabilir.

ZF Şanzıman Nedir?

Şanzıman ismini ZF teknolojiyi geliştiren ve üreten yaklaşık yüz yıllık bir Alman firmasından alıyor. ZF şanzıman açılımı “Zahnrad Fabrik”, yani “Dişli Fabrikası” anlamına geliyor. Başlangıçta hava taşıtlarına dişli üretmek için kurulan ZF firması, sonradan bu teknolojisini arabalara da uyarladı. Otomobillerde kullanılacak ilk şanzımanını 1919 yılında 8ps güce sahip bir motor için üreten firma, adeta bir devrim niteliğinde olan ilk otomatik şanzımanını ise 1965 yılında tanıttı. Ayrıca konudaki ilgi çekici bir diğer bilgi de 1963 senesinde gösterime giren 007-James Bond filminde kullanılan Aston Martin modelinde de ZF şanzıman bulunmasıdır.

Çalışma Prensibi Nedir?

zf Şanzıman

Standart şanzımandaki viteslere kıyasla, ZF şanzımanda daha fazla vites bulunur. Bu durum, araçların daha ekonomik yakıt tüketmesine neden olabilecek bir mekanizmayı ortaya çıkarmaktadır. Ayrıca bu çok dişli yapının bir diğer avantajı, vites değiştirirken kesintileri ortadan kaldırmasıdır. Bu sayede hızla güç kazanan araçlar otomotiv endüstrisinde giderek daha popüler hale geliyor. ZF şanzımanlı araçlar ekonomik ve güvenli sürüş olanakları sağlaması sayesinde özellikle şehir hayatında oldukça popülerdir.

ZF Şanzıman Kullanan Otomobiller Hangileridir?

Bu şanzımana genellikle lüks araçlarda rastlamaktayız. Porsche, Alfa Romeo Giulia, Audi Q7, RS5, RS6, Volkswagen Amarok, BMW, Jaguar araçlarda, Maserati, Land Rover Discovery, Range Rover, Jeep Grand Cherokee, Rolls Royce , Fiat 500X, Honda CRV, Range Rover Evoque, Land Rover Discovery Sport, Jeep Renegade modellerini sıralayabiliriz.

Avantaları Nelerdir?

Bu şanzımanın kullanım kolaylığı, yakıt tasarrufu ve son model donanımı sayesinde giderek daha popüler hale getirmiştir. Öte yandan dünya çapında satış, satış sonrası yedek parça ve hizmetlerde kapsamlı bir bayi ağına sahiptir. Bu nedenle ZF (ZF), her araç için en uygun şanzımanı üretecek teknolojiye sahiptir. Ayrıca arıza verdiğine pek rastlanılmamaktadır. Bu nedenle oldukça tercih edilmektedir.

Satılık 2. El Araçlar

Getrag Şanzıman Nedir?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here