Yüksek Km Dizel Araç Alınır Mı?

4
37559
Yüksek km dizel araç

Aracını yeni değiştirmek isteyen veya ilk aracını alacak kişilerin akıllarında yer edinmiş, aynı zamanda otomobil piyasasının rakamlarını elinde tutan kilometre olayında dizel araçlardaki yüksek kilometrelerden bahsedeceğiz. Yüksek km dizel araç alınır mı?

Dizel Araç Tercihi

Günümüzde birçok kişi ülkemizdeki yakıt fiyatları sebebiyle otomobil alırken dizel araç tercih etmektedir. Dizel araçlar benzinli araçlara göre daha az yakıt tüketmektedir. Tam da bu noktada dizel araçlar yakıtlarının azlığı sebebiyle günlük olarak çok fazla km yol yapan kişilerin değişmez tercihidir.

Hal böyle olunca da piyasadaki birçok aracın kilometresi çok fazla yükseliyor. İkinci el dizel araç almak istediğimizde kilometrelere baktığımızda düşük km ile yüksek km arasında markadan markaya değişmek üzere ortalama 20 bin ₺ fark olduğunu görüyoruz. Fiyat farkı bu kadar fazla olunca da akıllara yüksek km dizel motor bana ne gibi bir sorun yaratabilir? sorusu geliyor hep beraber bunları cevaplayalım.

Yüksek Km Dizel Araç Alınır Mı?

Yüksek km dizel araç

Fotoğrafta görmüş olduğumuz araç 1976 model Mercedes 240 dizel versiyonudur. Hiç motor yaptırmadan sadece yağ bakımlarını düzenli yaptırarak 4,6 milyon km yol yapmıştır. Bu araç Selanik’te taksicilik yaparak bu km`lere ulaşmıştır. 2004 yılında müzeye bağışlanmış. Araç sahibine yepyeni 0 km bir araç hediye edilmiştir.

Yüksek km dizel araç

Bu örneği inceledik. Ancak 80-100 bin km`lerde de motor yiyen, yağ yakan dizel araçlarla da karşılaşılıyor. Burada yüksek km dizel araç alırken aracı kullanan kişiye, ne kadar süredir kullandığına ve ne şekilde kullandığına bakmamız gerekiyor. Bunların dışında aracın nasıl kullanıldığını gösteren göstergelerden bazıları şunlardır:

  • Aracın iç trim aksamları
  • İç döşemeler
  • Motor içi
  • Motorun alt kısmı yağ kaçağı vs
  • Gaza bastığımızda egzozdan duman atıyor mu? Atıyorsa hangi renk duman atıyor?
  • Motorunda değişik bir ses var mı?
  • Bakımları ne kadar süreyle yapılmış? Aksatılmış mı?

Bunlara baktıktan sonra herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadıysanız araç kendi onayınızdan geçmiştir. Sırada güvenilir bir ekspertiz firmasına aracımızı göstermek vardır. Sonrasında satışımızı alarak gönül rahatlığıyla aracımıza binebiliriz.

Yüksek Km Dizel Araç Aldım, Ya Sonra?

Aracımızı aldıktan sonra yağ bakımı yapmamız gerekir. Yağ bakımının yanı sıra yüksek km`lere ulaşmış dizel araçlarda bazı noktalarda kurum birikmesiyle karşılaşılabilir.

  • EGR valfi
  • Emme manifoldu
  • Turbo hortumları
  • Intercooler gibi parçaların sökülüp temizlenmesi ve yenilenmesi gerekir.

Bu arada piyasada düşük km olarak dolaşan birçok km si düşürülmüş araç vardır. Almadan önce gerekli yerlerden sorgulamayı yapmayı unutmayın!

2.el Dizel Araba İlanları

Her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

4 YORUMLAR

  1. Normalde bakımını temizliğini kontrolünü zamanında yaptırmak önemli olan. Ama tabi bu açıdan da dikkat etmek lazım mutlaka. Karşılar mı beklentileri belli olmaz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here