Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir veya Bursa gibi büyük şehirlerde, herkes bir yerlere yetişme telaşı içinde. Günümüzün çoğu; işe, okula ya da başka yerlere zamanında varmaya çalışmakla geçiyor. İşte tam da bu sebeple araç kullanmak çağımızın zaruri ihtiyaçları arasında yer almakta. Peki, araç kullanmak için aracı illa ki satın almamız mı gerekiyor? Bu sorunun cevabını, yazımızın ilerleyen bölümlerinde detaylarıyla veriyoruz. Yıllık araç kiralamak mı, satın almak mı daha avantajlı? Araç kiralama sayesinde hangi sabit giderlerden feragat etmiş olurken aynı zamanda dilediğiniz aracı gönlünüzce kullanma şansı elde ediyorsunuz? İşte, tüm bu soruların cevabı yazımızda. Okumaya hemen başlayın!

Uzun Dönem Araç Kiralama Faydaları

Uzun dönem araç kiralama hem bireysel hem de kurumsal olarak gerçekleştirilebiliyor. Yani sizin, dilediğiniz bir aracı ister kişisel olarak isterseniz de şirket çalışanı olarak kiralamanız mümkün. Örneğin üç hafta kadar sürecek bir aile geziniz için modern bir SUV araca ihtiyacınız var ancak yüklü miktarda nakdi, bu alışverişe ayırmayı düşünmüyorsunuz. Bu durumda aylık araç kiralama seçeneği vadeden kiralama şirketine gidip kullanmaya alışık olduğunuz bir SUV aracı seçiyor ve tatilinize hemen başlıyorsunuz. İşte, bu kadar! Üstelik aylık ve yıllık araç kiralama fiyatları, kısa dönem seçeneklere kıyasla çok daha ekonomik. Bu durumda hem cebinizden tasarruf ediyor hem de sevdiğiniz arabayı hiçbir masrafı düşünmeden seyahatleriniz için kullanabiliyorsunuz.  Kısacası gerek kurumsal gerek bireysel yıllık araç kiralama olanaklarından faydalanarak siz de iş veya aile seyahatlerinize çıkabilirsiniz. Aşağıda ise uzun dönem araç kiralamanın avantajlarını görmek mümkün.

araç satın almak mı kiralamak mı

  • Ekonomiklik ve Sabit Maliyetler: Uzun dönem kiralama genellikle aylık sabit bir ücret üzerinden gerçekleşir. Bu, bütçe planlaması yapmayı kolaylaştırırken beklenmedik maliyet artışlarına karşı da koruma sağlar.
  • Araç Değişim Kolaylığı: Uzun dönem araç kiralama, belirli bir süre sonunda aracı değiştirme veya güncelleme olanağı sunar. Böylece teknolojik gelişmelere ve ihtiyaç değişikliklerine hızlı bir şekilde uyum sağlayabilirsiniz.
  • Bakım ve Onarım Hizmetleri: Uzun dönem kiralama paketleri genellikle araç bakımı, lastik değişimi ve diğer düzenli hizmetleri içerir. Yani aracın işleyişini sağlam tutmanın yanı sıra beklenmedik duraklamaların da bu şekilde önüne geçmeniz mümkün.
  • Sigorta ve Vergi İşlemleri: Uzun dönem kiralama paketleri, araç sigortası ve vergileri gibi masrafları da içerir.
  • Kira Sonu Satın Alma Seçeneği: Bazı uzun dönem kiralama anlaşmalarında kira süresi sonunda aracı satın alma seçeneği de bulunabilir. Yani eğer çok sevdiyseniz aracın sizin olma ihtimali de var.
  • Yedek Araç ve Acil Durum Hizmetleri: Uzun dönem kiralama paketleri genellikle ikame araç sağlama veya acil durumlarda yol yardımı gibi hizmetleri içerir ki bu, beklenmedik durumlarla başa çıkmanızı kolaylaştırır.
  • Tahsis Edilmiş Müşteri Hizmetleri: Uzun dönem araç kiralama firmaları genellikle tahsis edilmiş müşteri hizmetleri sunar. Böylece herhangi bir sorununuzda veya ihtiyacınız olduğunda hızlı şekilde destek alabilirsiniz.
  • Toplam Araç İdaresi: Aylık ya da yıllık araç kiralama, envanterinizi profesyonel şekilde yönetmenize yardımcı olur. Bu, işletme süreçlerinizi optimize etmenize ve kaynaklarınızı daha etkili bir şekilde kullanmanıza olanak tanır.

araç sürüş

Araç Kiralamanın Avantajları

  • Uzun ya da kısa dönem olmasından bağımsız olarak araç kiralama avantajları, bu yazının son kısmını oluşturuyor. Aşağıdaki listedeki bilgiler ışığında kafanızdaki “Araç kiralamak mı satın almak mı?” sorusuna yanıt bulabileceksiniz.
  • Araç kiralama, aracın satın alınması ile karşılaştırıldığında çok daha düşük maliyetli bir seçenektir. Kira bedeli; yakıt, bakım ve sigorta gibi maliyetleri genellikle içerdiği için cebinizden sadece yakıt ve kira bedeli çıkacaktır.
  • Araç kiraladığınızda çoğunlukla yeni model araçları kullanma şansınız olur. Bu da güvenlik, yakıt verimliliği ve teknoloji açısından daha gelişmiş özelliklere sahip olmanızı sağlar.
  • Araç kiralama, farklı ihtiyaçlara ve durumlara uygun çeşitli araç seçenekleri sunar. İş veya aile seyahat planlarınıza göre aracı seçme ve değiştirme esnekliğine sahipsinizdir.
  • Eğer kiralamayı şirket adına yapacaksanız bu durumda da şanslınız. İşletmeler için araç kiralama genellikle bir araç filosunu profesyonel şekilde yönetmeyi sağlar. Zira kiralama şirketi; bakım takibi, sigorta düzenlemeleri ve diğer yönetim görevlerini üstlenerek işinizi kolaylaştırır.
  • Kiralama, araç sahibi olma yükümlülüğünü ortadan kaldırarak işletmelerin sermaye ve kaynaklarını daha etkili bir şekilde kullanmalarına yardımcı olabilir.
  • Son olarak tamamen ihtiyacınız doğrultusunda kiralama yapabilmenize olanak sağlayan kısa ve uzun dönem araç kiralama seçenekleri bulunur. Bu da size dilediğiniz aracı dilediğiniz süre boyunca kullanmanıza, sıkıldığınızda ya da değiştirmek istediğinizde değiştirmenize olanak tanıyan harika bir sistemdir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here