Yetkili Servisler Çok Mu Pahalı ? İşte Alternatif Yetkili Servis!

2
4500

Sıfır araç aldıktan sonra kullanıcılar garanti süreleri boyunca yetkili servisler bünyesinde bakımlarını yaptırıyorlar. Aslında yaptırmak zorunda değiller!

Bugün, aracınızı yetkili servis dışındaki, yetkili servislerde bakıma götürebileceğinizi söylüyoruz 🙂

Derlememiz şöyle ;

1Yetkili Servis Gibi Özel Servisler !

Sıfır bir araç aldıktan sonra markaların garanti süreleri boyunca, periyodik bakım ve her türlü arızaları için yetkili servise gitmek zorunlu tutuluyordu.

Ama TSE belgelerini almış özel servislerde artık aracınızın bakımını garanti dışı kalmayacak şekilde yaptırabilirsiniz.

Yetkili servisler daha öncesinde bunu bir koz olarak, kullanıcıları kendilerine bağlamayı başarıyor ve yüksek fiyatlarla bakım hizmetini veriyorlardı.

Son dönemde otomobil markaları ile ilgili şöyle söylenir : ” Aracı satarken değil servis ve yedek parçadan kazanıyorlar.”

2TOSEF Başkanı Ünal Ünaldı şunları kaydetti:

“Yetkili servisler katı tutumları ve yüksek fiyat politikaları karşısında, üretici garantisini ellerinde bir koz gibi tutuyorlar.

Halbuki TSE 12047 Hizmet Yeterlilik Belgesi’ne sahip özel servislerde, araç üreticisinin marka bazında yayınladığı teknik standartlara uygun yapılan periyodik bakım ve onarım işlemleri araçların garantisini bozmamakta, korumaktadır.

Burada, üreticinin belirlediği bakım aralığı, üreticinin belirlediği parça markası, referans numarası, onaylı motor yağı ve viskozitesinin kullanılmış olmasına dikkat edilmesi gerekmekte.”

Halen birçok tüketicinin bu konu hakkında bilgi sahibi olmadığını kaydeden Ünaldı,

” Ayrıca bu kanun, rekabet kurulu düzenlemeleri ile tüketicilerin tüm yasal haklarını koruma altına almaktadır” dedi.

TSE belgeli hali hazırda 740 adet özel servisin Türkiye’de bulunduğunu ve bu sayıyı önümüzdeki yıllarda çok daha yüksek rakamlara çıkarmayı hedeflediklerini ifade eden Ünaldı,

” TSE 12047 Hizmet Yeterlilik Belgesi için kurumsallaşmaya, kurumsallaşma için de en başta dijital dünyaya ayak uydurmaya ihtiyacımız var” diye konuştu.

Bundan sonrası için gerçekten kurumsal olarak çalışan , Bosch Car service , Otopratik ve Euromaster gibi Tse belgelerini almış ve garanti bozmadan bakım yapabilen servisleri tercih edebilirsiniz.

Elbette bu durumdan sonra yetkili servislerde, fiyat politikalarında değişiklik yapmaya başladılar ve çoğu marka ” Dışarıdan biraz pahalı” şekilde bir politika izleyerek servis hizmetini vermeye başladı.

Aracınızın bakımını yaptıracağınız zaman yetkili servisten de fiyat almakta fayda vardır.

İkinci el ilanlarımıza bakmak için tıklayın

Tekerinize Taş Değmesin.

 

 

2 YORUMLAR

  1. Yetkili servisler ciddi anlamda sorunlu olmaya başlamıştı, satana kadar melek sattıktan sonra korkulu rüyamızdı. Faydalı bir bilgi oldu

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here