Yeni Lada Niva’dan Haberler Var!

0
2497

Yeni Lada Niva’dan Haberler Var! Lada, 2024 yılında gelmesi planlanan yeni Niva’nın detayları belli olmaya başladı. Rus yapımı olan Lada Niva, “Dağ Keçisi” olarak adlandırılmaktadır.

Yeni Lada Nivadan Haberler Var!Lada, yeni aracın konseptini geçtiğimiz yıllarda duyurmuştur. Şu anda Lada, Renault markası ile işbirliği içindedir ve marka geleceğe dönük olarak sağlam ve büyük dönüşümler geçirmektedir. Yeni Lada Niva’lar, yapılan planlara göre 2025 yılında 4 farklı model ile satışa çıkacaktır. Yeni Lada Niva C segmenti SUV olarak karşımıza çıkacak ve sınıfında etkili bir rakip olacaktır. Üretilecek olan Lada Niva’da Türkiye pazarında popüler olan Nissan Juke, Renault Clio-Capture, Dacia Logan-Sandero modellerinde bulunan CMF-B platromu kullanılacaktır.

Sadece çizim çalışmalarından yola çıkacak olursak şık ve sevilecek tasarıma sahip olacağını söyleyebilirim. Hali hazırda Renault ve Dacia gibi markalar ile yapılan işbirliği, kullanıcılarda veya almayı düşünen insanlarda güven duygusunu yaratmaktadır. Özellikle Renault’un ve Dacia’nın sorunsuz diyebileceğimiz araçlarındaki bileşenlerin ve özelliklerin, Yeni Lada Niva’da kullanılmasının çok isabetli bir karar olduğunu söylemek doğru olacaktır. Lada Niva, tasarım olarak kalıplı dursa da aslında kompakt bir SUV olarak karşımıza çıkacaktır. Aracın arka tasarımı, motor seçenekleri ve donanım paketleri henüz belli değildir. Fakat Yeni Lada Niva’nın elektrikli motor seçeneği ve Renault’un araçlarında kullandığı benzinli motor seçeneklerinden yararlanılacağını düşünüyorum. Yeni Lada Niva’dan Haberler Var! Adlı haberi yazarken, 2024 yılına daha çok fazla bir süre olduğunu bilsem de çok merakla beklediğimi söylemeliyim. Günümüzde eski Lada Niva araçların birçoğu off-road sürücüleri tarafından giriş seviyesi off-Road aracı olarak düşünülüp, tercih edilmektedir. Eski Lada Niva araçların birçoğu sağlam motora sahip olsa da hızlı çürüyen platformları yüzünden tercih edilmemektedir.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here