Yedek Anahtar Yaptırma Maliyeti

2
18870

Otomobiller, birçok kişinin günlük olarak kullandığı ulaşım araçlarıdır. Otomobillerin güvenliğini sağlayan en önemli parça anahtardır. Anahtar vasıtasıyla otomobilleri kilitlemek, açmak ve çalıştırmak işlemleri gerçekleştirilir. Otomobillerin normal anahtarının dışında bir de yedek anahtarı bulunur. Ancak 2.el olarak alınan otomobillerin birçoğunun yedek anahtarı bulunmaz veya otomobillerin anahtarı arıza yaptığı için kullanımda olan anahtardır. Bu yazımızda sizlere Yedek anahtar nasıl alınır? ve Yaptırma maliyeti ne kadardır? Sorularının cevabını vereceğiz.

Yedek Anahtar Nedir?

Yedek anahtar, adı üstünde otomobil anahtarının bir kopyasıdır. Otomobili kilitleyip açabilir. Aynı zamanda çalıştırabilir. Yedek anahtarlar, otomobillerin marka modeline göre değişiklik gösterebilir. Örnek verecek olursak; Peugeot 207 marka aracın orjinal anahtarı sustalı ve kumandalı iken, yedek anahtarı sadece düz bir anahtardır. Herhangi bir kumanda içermemektedir. Ancak Hyundai i20’lerde orjinal anahtar ve yedek anahtar birbirinin aynısıdır.

yedek anahtar

Yedek Anahtar Yaptırmak

Otomobilin yedek anahtarının bulunmaması, kasko açısından problem oluşturabileceği gibi anahtarın bozulması gibi durumlarda aracınızı çalıştıramamanıza neden olacaktır. Bu sebeple aracınızın yedek anahtarı yoksa bir an önce yaptırmanız gerekmektedir. Yedek anahtarı, yetkili servislerden temin edebileceğiniz gibi oto anahtarcısında da yaptırabilirsiniz. Yetkili servis fiyatları biraz pahalı gelebilir. Bu sebeple anahtarcı tercih edilebilir. İşini düzgün yapan çok iyi anahtarcılar vardır. Anahtar maliyeti aracın marka modeline göre değişiklik gösterebilir. Anahtar çeşitlerini aşağıda bulabilirsiniz.

yedek anahtar

İmmobilizer Bulunmayan Anahtarlar

İmmobilizer, 1999 yılından sonra üretilmiş olan otomobillerde bulunan güvenlik sistemidir. Anahtar içerisinde bulunan bir kod aracın beynine sinyal göndererek, aracın çalışmasını sağlar. İmmobilizer sistemi sayesinde otomobiller düz kontak ile çalıştırılamaz. İmmobilizer sistemi bulunmayan araçların anahtarları 50-100₺ gibi bir fiyata yaptırılabilmektedir.

İmmobilizer Sistemine Sahip Araçlar

İmmobilize sistemine sahip otomobillerin anahtar maliyeti, biraz daha pahalıdır ve markadan markaya ciddi fiyat farkları bulunabilir. Örnek verecek olursak Megane 2’nin anahtarları kart şeklindedir. Bu sebeple arıza verme olasılığı normal anahtarlardan biraz daha fazladır. Megane 2 anahtar kartı yaptırmanın maliyeti 200₺ gibi bir fiyata tekabül etmektedir. Peugeot 207’nin anahtar yaptırma maliyeti 300₺ gibi bir ücrete tekabül etmektedir. Ancak Mercedes, BMW gibi premium markaların anahtarları 5 bin ₺’ yi bulabilmektedir. Bu sebeple net bir fiyat vermek mümkün değildir. 2. el bir otomobil alırken yedek anahtar olmasına dikkat edilmesi gerekir. Yedek anahtar yoksa eğer fiyattan düşürülebilir.

2.El Otomobil İlanları

2 YORUMLAR

  1. Yazım yanlışı hemen düzelteyim. Sayıları rakam gibi göstermişsiniz. “300₺ gibi bir rakamdır.”. Burada rakam değil sayıdır demeniz gerekiyordu. Çünkü rakamlar; 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9 bunlardan ibarettir. Yazım yanlışınızın düzeltilmesi güzel olacaktır. İyi çalışmalar.

  2. “300₺ gibi bir rakamdır.” değilde 300₺ gibi bir ücrettir/tutardır demek daha mantıklı olmazmı ?,
    bunun dışında golf 2014 model sustalı anahtarın kontağa geçen ucu kırıldı, yedek uç mevcut sadece diş aşmak gerekiyor bunun ücreti nedir ?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here