Üretilmiş En büyük Tank: Panzer VIII Maus

0
5025

Üretilmiş En büyük Tank: Panzer VIII Maus! Bu tank için aşılamaz hiçbir engel yoktur. Panzer VIII Maus, kara tabanlı tanklardan en büyük tasarıma sahiptir. Panzer VIII Maus, Alman otomotiv devi Porsche tarafından tasarlanmıştır. Nazi döneminde Alman otomotiv devi, Hitlerin himayesinde çalışmıştır. Porsche, birçok askeri aracı geliştirip, savaşın etkisinin artmasına sebep olmuştur.

Üretilmiş En büyük Tank: Panzer VIII MausPanzer VIII, 180 tonun üzerindeki ağırlığı ile savaşlara damga vurmuştur. Savaş döneminde Hitler’in en büyük takıntısı olan “Harika Silah” Kavramına uygun olarak üretilmiştir. Alman sanayisi tarafından eğer ağır bir tank inşa ederlerse savaşta baskın role sahip olup, asla yenilmeyeceklerini düşünmekteydiler. Tasarımlar ve geliştirmeler ilerledikçe tank 188 ton ve 16 km/h altında seyir hızına sahip olmuştur. 22.86 cm çelik zırh kalınlığına sahiptir. Ağırlığının en büyük nedeni zırh kalınlığının çok fazla olmasından kaynaklanmaktadır. Mühendisler kalın zırh inşa edebilmek için ağırlıktan ve hızdan ödün vermişlerdir.

Su Altında Hareket Edebiliyordu!Üretilmiş En büyük Tank: Panzer VIII Maus

Panzer VIII, testler sırasında birçok sıkıntı çıkarmaktaydı. En büyük sıkıntısı; köprü geçişleriydi. Dayanıksız asma ve tahta köprüler, tankın geçişine olanak sağlamıyordu. Mühendisler, tankı hafifletmek yerine suyun altından gidebileceği bir sistem kurmuştur. Su girişine karşı sızdırmaz parçalar kullanılmıştır. Hava girişini sağlamak içinde şnorkel eklenmiştir. Ayrıca V12, 1.200 beygir gücündeki motor için 3 ton yakıt deposuna sahiptir.

Savaşlara Özel Tasarlanmış Vagon İle Gidiyordu!  Üretilmiş En büyük Tank: Panzer VIII Maus

Trenler için bu tankı taşımak çok zorluydu. Öncelikle gelişmiş ve uygun taşıma sistemleri tasarlanıp, yapılmıştır. Maus güçlü ve etkileyici bir tank olsa da taşıma sorunlarından dolayı birçok savaşa dahil edilmemiştir. Üretilmiş En büyük Tank: Panzer VIII Maus, çok güçlü ve etkili olsa da savaşın kaderini değiştirememiştir. Savaşın sonlarına doğru Sovyetler Birliği tarafından ele geçirilmiştir.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here