Twingo Tavan Nedir? Nasıl Yapılır?

0
5603

Özellikle son zamanlarda gündemde olan Twingo tavan, ismini Renault Twingo’nun tavanından almaktadır.  Renault Twingo’nun tavanı, raylar üzerine konumlandırılmış bir döşemenin katlanarak açılabilmesine olanak sağlar. Sunroof olarak da düşünülebilir. Ancak tavanın çok büyük bir bölümü bu sayede açılabilmektedir. Renault Twingo’ya bu özelliği kazandıran donanım farklı araç modellerine de uygulanabilmektedir. Araca oldukça farklı bir görünüm kazandıran bu donanım ile çok daha keyifli sürüşler gerçekleştirilebilir. Ancak bu işlemin kötü bir yanı, aracınıza Twingo tavan uygulamak için tavan sacını kesmeniz gerekmektedir. Her ne kadar satarken alıcılar tarafından akılda soru işareti bırakacak olsa da işlemleri videoya aldığınız takdirde sorun yaşamayacaksınız. Bu yazımızda sizlere; “Twingo Tavan Nedir? Nasıl Yapılır?” Sorularının cevabını vereceğiz.

twingo tavan nedir

Twingo Tavan Nedir? Nasıl Yapılır?

Renault markasının sevimli modeli Twingo’ların bazı modellerinde bulunan açılabilir tavan donanımı farklı araçlara da monte edilebiliyor. Raylar üzerine oturtulmuş olan döşeme katlanarak açılır. Tavanı açık bir araba hem sürüş anında hem de aracın görünüşü açısından oldukça farklı gözükmektedir. Uygulamanın yapılabilmesi için tavanın kesilmesi gerektiği için genelde eski model araç sahipleri tarafından yaptırılmaktadır.

Twingo Tavan Nasıl Yapılır?

Twingo tavan işlemi için, almış olduğunuz parçaya göre tavandan ölçü alınır. Alınan ölçü oldukça önemlidir. Çünkü yapılacak olan bir hatanın dönüşü oldukça zor olacaktır. Araç üzerinde ölçü çizilir ve delikler açılmaya başlanır. Açılan deliklerden tavan düzgün bir şekilde kesilir. Tavan panel sacı çıkartılır. Taşlama ile tüm çapaklar kesildikten sonra Twingo tavan montajı yapılır. Montaj yaptıktan sonra su tahliyelerinin de yapılması gerekir. Su giderlerinin yapılmaması aracın su almasına neden olur. Montaj işlemi bittikten sonra aracın tavan bölümüne polisaj yapılarak parlak bir görünüm elde edilir.

twingo tavan nedir

Twingo Tavan Bakımı Nasıl Yapılır?

Twingo tavana sahip araçların bakımları sunroof’lu araçların bakımı ile aynıdır. Rayların temizliği yapılır. Raylar yağlanır. Su tahliye giderleri temizlenir. Bu işlemin yapılma sıklığı mekanizmanın ömrünü uzatır. Ayrıca aracınız sunroof veya Twingo tavandan su alıyorsa tahliyelerin tıkalı olma ihtimali çok fazladır. Tahliyelerin tıkanıklığını giderince sorununuz çözülecektir.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here