Trafik sigortası basamakları ne anlama geliyor? Artan fiyatlar nedeniyle araç sahiplerinin kabusu haline gelen zorunlu trafik sigortası ile ilgili en merak edilen konulardan birisi de primlerin belirlenmesi sürecinde devreye giren basamak tarifelerinin ne anlama geldiği noktasında ortaya çıkıyor. Peki trafik sigortası hasarsızlık indirimi hesaplamasında uygulanan tarife kodlarının neye göre belirlendiğini biliyor musunuz?

Trafik Sigortası Basamakları

En yaygın isteğe bağlı araç sigortası türü olan Kasko Sigortası ile sıklıkla karıştırılan Trafik Sigortası fiyatları bazı parametrelere göre indirimli kılınabilir. Bunlardan biri de basamaklandırma uygulamasıdır.

İlk Defa Trafiğe Çıkan Sürücü 4.Basamakta Değerlendiriliyor Zorunlu trafik sigortası tarife kodlarında toplam 7 basamak bulunmaktadır.

İlk defa trafiğe çıkacak olan sürücü 4. basamakta değerlendirilir. Sürücü, trafik sigortası poliçe dönemi boyunca herhangi bir hasar tazminat ödemesine neden olmamışsa 5. basamağa yükselerek %10 indirim hakkı kazanır. Sürücü ikinci yılında da tazminat ödemesine neden olmaması halinde 6. basamağa yükselerek %15 hasarsızlık indirimi hakkı elde eder. Üçüncü yılında ise tazminat ödemesine neden olmaması halinde ise 7. basamağa yükselerek bu hasarsızlık için %20 oranında indirim alır.

Trafik Sigortası Basamakları

Tazminat Ödemesine Neden Olan Sürücünün Basamağı Düşürülüyor

Trafik kurallarına gereken özeni gösteren sürücüler için bir bakıma ödüllendirici bir uygulama olan trafik sigortası basamak tarifeleri, hatalı olarak kazaya sebebiyet veren sürücüler içinse oldukça sert yaptırımları barındırıyor. Poliçe dönemi boyunca hasar ödemesine neden olan sürücünün trafik sigortası basamağı ilk yılında 3.basamağa düşürülerek poliçe priminde %20 artış uygulanmaktadır. İkinci yılında da hasar ödemesine neden olan sürücünün trafik sigortası kademesi 2. basamağa düşürülür. Sonrasında trafik sigortası priminde %40 artış uygulanır. Sürücünün 3. yılında da hasar ödemesine neden olması halinde ise basamağı 1. basamağa düşürülür. Poliçe prim tutarında %60 oranında artış uygulanmaktadır.

En Uygun Fiyatın Yolu Farklı Şirketlerden Teklif Almaktan Geçiyor

Zorunlu trafik sigortasındaki fiyat tartışmaları hız kesmeden devam ederken, fiyatların düşürülmesine yönelik Hükümet kanadından da yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda araç sahiplerine olabildiğince fazla sigorta şirketinden teklif almaları çağrısında bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, böylelikle sürücülerin en uygun trafik sigortasını bulabileceklerini, bunun için internetten teklif veren sitelerin de kullanılabileceğini ifade etmişti. Geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili yeni bir açıklamada daha bulunan Şimşek, yakın zamanda sürücülerin internet üzerinden tüm sigorta şirketlerinin tekliflerini görebilecekleri bir sistem üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Arabam Kaç Para >>

Trink Sat >>

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here