Suzuki‘nin 91 yaşındaki Başkanı Osamu Suzuki, Haziran ayında emekli olacağını duyurdu. Yerine gelecek olan yeni başkanın, elektrikli otomobillere geçişte yol almasını ve Tesla, Apple gibi teknoloji firmalarının rekabeti ile mücadele etmesi için kenara çekileceğini söyledi. Osamu Suzuki, çarşamba günü gazetecilere verdiği röportajda, şirketin 100. kuruluş yıldönümünü ve yeni yönetim planını onaylanmasını memnuniyetle karşıladığını belirtti. Yönetim planını onayladıktan sonra da sonra emekli olmaya karar verdi. Fakat Suzuki’nin bünyesinde danışman olarak kalacağını da belirtti.

Suzukinin 91 Yaşındaki BaşkanıOsamu Suzuki’nin ayrılığını açıklamasından sonra Suzuki, beş yıl içinde çoğu elektrifikasyon teknolojisine olmak üzere bir trilyon yen (9,45 milyar $) yatırım yapacağını duyurdu. Japonya’nın dördüncü en büyük otomobil üreticisi tarafından yapılan duyuru, en büyük rakiplerden biri olan Honda’nın cesur kararlar vermek için ittifakları dikkate alacağını söyleyen yeni bir CEO atamasından kısa bir süre sonra geldi. Suzuki, elektrikli ve otonom sürüş gibi teknolojilerin geliştirilmesinin yüksek maliyeti nedeniyle dezavantajlı olarak görmektedir. Bu yüzden Suzuki, Mazda ve Subaru gibi diğer otomobil üreticilerinin yanı sıra, geliştirme ve üretim maliyetlerini düşürmek için 2019’da Toyota ile ortak proje yürütmek için yeni adımlar atmıştır.

Osamu Suzuki’nin başarılarıSuzukinin 91 Yaşındaki Başkanı

1958’de Suzuki Motor’a katılan Suzuki’nin 91 yaşındaki Başkanı Osamu Suzuki, 1978’de başkanlık koltuğuna oturmuştur. Görev süresi boyunca şirket, kompakt otomobillerin en iyi üreticisi olarak varlığını sürdürmüştür. Osama Suzuki, 1983 yılında şirketin kilit Hindistan pazarına girme kararına öncülük etmiştir. Otomobil üreticisinin çoğunluk hissesine sahip olduğu Maruti Suzuki, Hindistan’ın en büyük otomobil üreticisidir ve ülkede her iki arabadan birini satmaktadır. Osama Suzuki, 2016 yılında şirketin araç kilometresini hesaplamak için yanlış test yöntemlerini kullanmasının sorumluluğunu üstlenmek üzere CEO olarak istifa etti, ancak başkan olarak görevini sürdürdü.

İkinci El Suzuki İlanları

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here