Sonradan Eklenen Donanımlar | Anahtarsız Çalıştırma

1
4910

Anahtarsız çalıştırma sistemi, 1990’ların sonunda üst sınıf otomobillerde kullanılmaya başlanan, araç sürücüsüne rahat ve pratiklik sağlayan bir donanımdır. Bu sistemin amacı araca herhangi bir anahtar takmadan çalıştırıp kullanabilmenize olanak sağlar. Bu konu üzerinde düşünüldüğünde; her gün birçok kişi otomobilin anahtarını araç içerisinde unutuyor ve araç kilitleniyor. Bu durumun çözümü bir çilingir çağırıp kapınızı açtırmaktır. Haliyle vakit ve nakit kaybı da göz önünde bulundurulduğunda, anahtarsız çalıştırmanın pratikliğinin yanı sıra güvenlik donanımı olduğu da anlaşılabiliyor. Bu özellik 90’ların sonundan itibaren bazı otomobillerde standart veya opsiyonel olarak satın alınabiliyor. Anahtarsız çalıştırma donanımının pratikliğini gören bir çok kişinin aklına “Bu donanım araca sonradan eklenebilir mi” sorusu geliyor. Bu yazımızda sizlere bu sorunun cevabını vereceğiz.

anahtarsız çalıştırma

Anahtarsız Çalıştırma Sistemi Nasıl Çalışır?

Anahtarsız çalıştırma sistemi, verici bir kumanda ile birlikte gelir. Herhangi bir anahtar bulunmaz. Bu kumandadan alıcıya düşük frekanslı bir sinyal iletilir. Bu sinyali alıcı alır ve ECU’ya iletilir. Aracın içerisinde üzerinde START/STOP yazılı bir tuş bulunur. Bu tuş aracı çalıştırıp durdurma görevlerini üstlenir. Tuşlar, aracın marka ve modeline göre değişiklik gösterir. Örnek vermek gerekirse; Megane 2’lerde bulunan tuşa 1 kez basıldığında araç direkt olarak çalışır. Ancak bazı diğer araçlarda araç çalışana kadar tuşa basılı tutmak gereklidir.

anahtarsız çalıştırma

Bu Donanım Sonradan Eklenebilir mi?

Ülkemiz şartlarında yeterince paranız ve sabrınız varsa, otomobilinize istediğiniz her şeyi yaptırabilirsiniz. Ancak bu donanım için çok paranız ve çok sabrınız olması gerekmiyor. Yani bir araca anahtarsız çalıştırma sistemi kolay bir şekilde entegre edilebiliyor. Aliexpress gibi yurt dışı sitelerinden çok daha makul fiyatlara alabileceğiniz. Keyless Go kiti, araca uygulanır. Eliniz yatkınsa kendiniz dahi yapabilirsiniz. Yapılacak işlemleri özetleyecek olursak:

  • Keyless Go seti satın alınır.
  • Aracın kontak bölümü sökülür.
  • Alınmış olan Keyless Go seti aracın kontak bölümüne veya istediğiniz herhangi bir yere montajlanır.
  • Kutu içeriğinden çıkacak bağlantı şemasına uygun kablo bağlantıları yapılır.
  • Son olarak; aracınızda immobilizer sistemi bulunuyorsa yani aracınız 2000 modelden daha yeni bir araç ise araç anahtarı içerisinde bulunan manyetik çip araç anahtarından çıkarılarak; immobilizer anteninin kenarına sabitlenir. Aracınız yeni bir araçsa montajı iyi bir elektrikçiye yaptırmalısınız.anahtarsız çalıştırma

2.El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here