Son Yılların En Önemli Otomobil Teknolojileri

Nerede yaşarsanız yaşayın, hangi arabayı kullanırsanız kullanın, araba teknolojilerinin çok fazla yolu, hızlı bir şekilde katettiğini fark etmemek mümkün değil. Otomobiller yıllar içinde önemli ölçüde gelişti ve üreticiler düzenli olarak daha iyi performans gösteren modeller sunmak istiyorlar. Emniyet kemerinden otomatik park etmeye ve daha bir sürü konuda, otomobillerdeki teknoloji gittikçe daha iyi hale geliyor. İşte otomobil endüstrisindeki son yılların en önemli teknolojileri.

Şerit Takip Asistanışerit takibi

Bu, arabalara dahil edilen en yeni teknolojilerden biridir.  Şerit takibi yardımı özelliği kesinlikle şimdiye kadarki en dikkat çekici teknolojilerden biridir. Uzun yolculuklara veya gece araba sürmeye alışkınsanız, şerit tutma asistanı yolda her zaman güvende kalmanıza yardımcı olur. Aracın sistemindeki yazılım, aracın ileriye doğru giderken şeritte ortalanmış kalmasını sağlar. Bu teknoloji, aracı seyir şeridinin çizgileri içinde tutmak için frenlerle birlikte direksiyonu kullanır ve onları geçmesini engeller. Tekerlekler çizgileri geçmeye başlar başlamaz, şerit takibi teknolojisi devreye girer ve bunu düzeltir, böylece araç ortalanmış ve güvenli kalır.

Wifi

Son Yılların En Önemli Otomobil Teknolojileri

Android Auto ve Apple CarPlay, bugün kullandığımız arabalara önemli bir katkı haline geldi ve bu, arabalara Wi-Fi bağlantı noktalarının dahil edilmesiyle daha da genişletildi. Otomobil üreticileri, sürücülere sürüş sırasında akıllı telefonlarını, tabletlerini veya diğer bağlı cihazlarını kullanmalarını önermese de; arabadaki Wi-Fi bağlantı noktaları, düşük sinyalli alanlarda veya bir tünelden geçerken bile insanların bağlantıda kalmasını kolaylaştırıyor. Wi-Fi destekli otomobiller ilk kez ilan edildiğinde, Mercedes-Benz ve BMW gibi premium veya lüks otomobiller için ayrılmıştı. Ancak internetin çok kolaylaşmasıyla birlikte, alt sınıf üreticiler de bu özelliği modellerine dahil edebilir hale geldi.

Otomatik Fren

Ne yazık ki, araba sahibi ve kullanan insanların çoğu refleks konusunda bir bilgisayardan yavaş kalabiliyor. Neyse ki bugünün arabaları, yoldaki engellerden önünüzdeki bir aracın hızlı yavaşlamasına kadar her şeyi algılayabilen çok sayıda sensörle birlikte geliyor. Otomatik acil frenleme teknolojisi çoğu otomobile daha yeni bir eklenti olabilir, ancak çok faydalı olabilecek bir teknolojidir.

Son Yılların En Önemli Otomobil Teknolojileri - Acil Fren

Bir arabanın direksiyonuna geçmek çevrenizden her zaman yüzde 100 haberdar olmanız gerektiği anlamına gelir, ancak bunu sadece iki gözümüzle yapmak neredeyse imkansızdır. Bu sensörlerin devreye girdiği yer burasıdır. Aracın etrafındaki ortamı okuyarak, bu otomatik acil frenleme teknolojisi, araca bir şey temas etmek veya aracın sürüş yolunu engellemek üzere olduğunda sizi uyarabilir. Sensörler, araç bilgisayarı ile birlikte anında harekete geçer. Yol üzerindeki araba, yaya, hayvan veya engelle çarpışmadan önce aracı yavaşlatan veya tamamen durduran frenleri başlatır.

Navigasyonaraba navigasyon

Bugün neredeyse tüm yeni araçlarda mevcut olan navigasyon teknolojisi de artık olmazsa olmaz teknolojilerden. Bugün, bir düğmeye dokunarak istediğiniz herhangi bir konum için yol tarifi ve bilgi alabilirsiniz. Nereyi arıyor olursanız olun, bugünün navigasyon sistemleri size saniyeler içinde doğru okumalar verebilmekten çok daha fazlasını sunuyor. En son teknoloji sistemlerde yol tarifi almakla kalmaz, trafik bilgilerini, kazalar veya sapmalar için gerçek zamanlı haberleri, haritaların uydu görüntülerini, gerçek zamanlı sürüş talimatlarını ve çok daha fazlasını indirebilirsiniz. Head-Up Display ve Holografik Ön Camlar ile günümüzde navigasyon, eskisinden çok daha ilginç hale geldi.

Otomatik Bagajlar

Otomobil üreticileri dokunmak zorunda kalmadan aracın arkasını açan otomatik bagaj kapağının ne kadar küçük ama etkili olabileceğini gördüler ve üretime koydular. Bu teknoloji ile arabanın arkasında ayağınızı algılayabilen sensörler bulunur ve tek yapmanız gereken bagaj kapağının açılmasını sağlamak için ayağınızı altında sallamaktır. Bu özelliğin kendisi son derece havalı ve kullanışlı olsa da, her zaman ilk vuruşta çalışmayabilir. Eşyalarınızı arabanıza almayı daha da kolaylaştırmak için, üreticiler elektronik anahtarlığa yakınlığınızı algılayan ve yeterince yaklaştığınızda bagaj kapağını otomatik olarak açan bir özellik eklediler.

Son Yılların En Önemli Otomobil Teknolojileri - bagaj

İkinci El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here