Soğutmalı Torpido Nedir, Nasıl Çalışır?

1
16062
soğutmalı torpido nedir

Otomobilde vakit geçirmeyi seven kullanıcılar için ekstra özellikler hayli önem taşıyor. Uzun yol yapanların vazgeçilmezi olan hız sabitleme, bir aracı kullanan birden fazla şöfor olduğunda hafızalı koltuk, ve yaz günleri yolculuklarında soğutmalı torpido… Her özelliğin kendine göre özel bir yanı var. Kimisi bu ekstralar için iyi bir bütçe ayırırken kimisi hiçbirini kullanmaz. Bu yazımızıda soğutmalı torpido nedir, nasıl çalışır gibi sorulara cevap vereceğiz.

Soğutmalı Torpido Nedir?

Torpido gözü, otomobilinizde sağ koltuğun önünde bulunan bir eşya saklama bölümüdür. Kimi otomobillerde bu alan kilitlenebilir bir konumda iken kimi markalar saklama fonksiyonunu bir kenara bırakarak yalnızca depolama alanı olarak hizmete sunar. Soğutmalı torpido ise bu alanın soğutulabilir bir niteliğe sahip olması sonucu aldığı isimdir.

Soğutmalı Torpido Nasıl Çalışır?

Soğutmalı torpido, klima yardımıyla çalışır. Otomobilin içine soğuk hava gönderen kanallardan bir tanesi torpido gözü içine yönlendirilir. Bu kanaldan gelen soğuk hava torpido gözünü devamlı olarak soğutur. Geleneksel bir buzdolabı gibi ayrı bir motora ihtiyaç duymadan haliz hazırda kullandığınız klima ile bu soğutma işleminin gerçekleşmesi bir avantaj olarak görülebilir.

Elbette ayrı biz buzdolabı kadar verimli olmasa da kaydadeğer bir etkisi olduğunu söylemek mümkün. Eğer torpido gözünü çok sık açıp kapatmaz iseniz, en düşük sıcaklık ayarında maksimum hava akışında soğuk bir içeceğin bir süre bu şekilde kalmasını sağlayacak kadar bir etkisi olduğunu söylemek mümkün.

Bazı otomobillerde soğutmalı torpido fonksiyonu, tıpkı ön paneldeki hava kanalı ayarı gibi ayarlara sahiptir. Bu hava akışını torpido gözü içindeki düğme yardımı ile ayarlayabilir, serin bir yolculuğun keyfini çıkarabilirsiniz.

İkinci El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here