Silecek Motoru Nedir? Nasıl Değiştirilir?

2
4833
silecek

Düğmeyi çevirdiğinizde ön cam silecekleriniz çalışmıyorsa bunun nedeni hatalı bir silecek motoru olabilir. Bunu kötü hava koşullarında fark etmek son derece sakıncalı olabilir.

Eğer öyleyse, kenara çekip kötü havanın geçmesini beklemekten başka bir seçenek yok. Tamirciye gittiğinizde usta sigortaları, silecek anahtarını kontrol edecek ve silecek motorunun kendisine geçmeden önce silecek motoruna gücün gittiğinden emin olacaktır.

Motor kesin arızalandıysa ve değiştirilmesi gerekiyorsa, aracınıza bağlı olarak maliyet 90 ila 450 lira arasında olabilir.

Silecek Motoru Nedir?

Ön cam silecekleri, küçük bir elektrik motoru olan silecek motoru tarafından çalıştırılır. Bu elektrik motoru genellikle ön camınızın altındaki kaputun (veya ızgaranın) altına veya motor bölmenizin içindeki güvenlik duvarına monte edilir.

Motor, aracın kablo sistemine takılır ve silecek anahtarı sürücü tarafından etkinleştirildiğinde çalışır. Aracınızda yağmur algılayan bir ön cam varsa, sensörler su algıladığında motor otomatik olarak devreye girer. Silecek motoru, motorun hareketiyle hareket eden bağlantılara takılır. Bu bağlantılar, ön camınızı temizleyen silecek kollarına takılır.

Silecek motorunun bir hızı vardır – sileceklerin aralıklı işlevini çalıştıran silecek rölesidir. Aracınızda arka silecek varsa, arkada onu çalıştıran küçük bir elektrik motoru daha olacaktır.

silecek motoru

Silecek Motorunun Değiştirilmesi Gerektiğini Gösteren Belirtiler

-Düğmeyi çevirince silecekler çalışmıyorsa

-Silecekler normalden daha yavaş hareket ediyorsa

-Silecekler camın ortasında duruyorsa

-Sadece tek hız ayarlanabliyorsa

Silecek Motoru Nasıl Değiştirilir?

Silecek kollarını çıkarın. Kaputu / ızgarayı çıkarın. Bağlantıyı silecek motorundan çıkarın. Silecek motorunu sökün, kabloları çıkarın ve motoru çıkarın.

Yeni motoru takın, cıvatalayın ve takın. Bağlantıyı silecek motoruna yeniden bağlayın. Kaputu / ızgarayı yeniden takın. Silecek kollarını yeniden takın. İşlemi kontrol edin

Hatırlanması gereken ipuçları

Silecekleri ve bağlantıyı çıkarırken, nereye yerleştirildiklerini hatırlayın ve aynı yere yeniden takın.

Her şeyi yeniden monte etmeden önce yeni silecek motorunun çalışıp çalışmadığını kontrol etmek iyi bir fikirdir.

Silecek Motorunun Değiştirilmesi Ne Kadar Önemlidir?

Bir sürücünün önündeki yolu net bir şekilde görmesi yasal bir sorumluluktur. Silecekleriniz düzgün çalışmıyorsa, ön camın dışını net bir şekilde göremiyorsanız ve / veya ön camdan herhangi bir engeli kaldıramıyorsanız, para cezasına çarptırılabilirsiniz.

En kötü senaryoda, bir kazaya neden olabilirsiniz.

2. El Otomobil İlanları 

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here