Sessiz arabalar, eğer motor gürültüsünden haz duymayan ve tamamen konfor odaklı bir tercih sahibiyseniz tam size göre bir seçenektir.

Hızlanma veya yavaşlama hissini vurgulayan bir motor sürücü üzerinde etkileyici bir sese sahiptir. Bir motor, devir aralığının tepesine ulaştığında etkileyici bir şekilde bağırır ve size daha da hızlanmanızı söyler. Bu durumda hızlanmanız ve tepki vermeniz sizi sessiz arabalar arasında tercih yapmanızın gerekmediğini söylememiz gerekir.

Bir performans otomobili için, motorun sesi kimliğiyle doğru orantılıdır. Hiçbir şey bir performans için üretilen V8’in sokakta kısa ve sık aralıklarla homurdanmasından güzel olamaz bu bilinen bir gerçek. Ancak, madalyonun diğer tarafına bakarsa bu ses oldukça rahatsız edici bir boyuta ulaşabilir.

Bu, gücün yerine sessiz arabalar arasında seçim yapmanız gerektiği anlamına gelmez Çünkü gezegendeki en sessiz arabalardan bazıları kaputun altında bir V12 ile hareket eder. Örneğin Rolls-Royce gürültülü motor sesi titreşim ve sertliğini ortadan kaldırmaya inanılmaz bir önem veriyor. Bu yüzden motor hırıltısını duyduğunuz tek an gazın derin ve ses azaltıcı maddeden yapılan halıya gömüldüğü andır.

Sessiz bir arabanın tadını çıkarmak için Rolls-Royce’un parasını harcamak zorunda değilsiniz. Bu sessiz arabalar, araba kullanırken yolcularıyla rahatlamak isteyenler için otomotiv segmentleri genelinde sunulan modellerdir.

1Mercedes-Benz S-Serisi Hibrid

Sessiz arabalar serimize S-Class ile başlıyoruz. Mercedes S-Class Hibrid lüks bir araçtır ancak buna rağmen, dört tekerlek üzerinde S-Class seyahat için kriter olmuştur.

S-Class serisi elektrik motorları eklenen Hibrid versiyonu ile yoldan geçenler için sessizliğine aşık olacağı bir şekle bürünür. Ne zaman benzinli motora geçmek isterseniz 3.0-litre V6 çift-turbo 469 beygir gücü ve 516 Nm tork ile bu gürültüyü çok iyi hissedebilirsiniz.

2Lincoln Navigator

Almanya sessiz ama güçlü lüks için gözde bir ülke olabilir. Ancak Amerika pazarında da bazı sessi arabalar bulunuyor.

Navigator bir çift turbo şarjlı V6 motoru tarafından desteklenmektedir ayrı ayrı dışarı koyarak 450 hp ve 510 Nm tork ve iç kabin de kullanılan kaliteli yalıtım malzemeleri ile donatılmıştır.

Gürültü azaltma için kullanılan malzemeler çok kaliteli olduğu için motor sesi ve yol gürültüsü minimum seviyede bulunuyor.

3Cadillac CT6

Etraftaki en sessiz tam boy arabalardan biri de Amerikan, cadillac CT6. CT6’nın karoseri için kullanılan bir sürü alüminyum malzeme mevcut. Ancak yolcu kabini, Cadillac’ın CT6 modelinde gürültüyü mümkün olduğunca azaltmak için biraz hafiflikten ödün vermekten kaçındığı için çelik kullanılarak inşa edildi.

CT6 ile izole bir sürüş ve 36 hoparlörlü ses sistemi seçeneği ile keyifli bir yolculuk geçirmenin tadını çıkarabilirsiniz.

4Hyundai Elantra

Hyundai sessiz bir yolculuk için çok büyük paralar harcanmasının gerekmediğini tüm Dünyaya gösteriyor. Tıpkı Cadillac gibi, Hyundai en az şasi titreşimi sağlamak için karoser’de çelik kullanıyor. Hyundai yol gürültüsünü azaltmak için ses deadening malzeme kullanma konusunda cimri değildir ve pencerelerde kalın cam kullanır. Sonuç olarak iyi ayarlanmış süspansiyon ile birlikte, daha pahalı Alman sedan ile karşılaştırılabilir bir sürüş ile uygun fiyatlı bir araba olduğu apaçık ortada.

5Audi A8

Yüksek hızda karmaşık müziğin her notasını ayrıntılı bir şekilde anlamak için tercih edebileceğiniz bir başka sessi araba da A8. Bu sessiz araba 335hp V6 veya 453-hp V8 yumruk gibi geliştirilmiş bir otomobildir.

Yine de, seyir hızlarında, çift bölmeli akustik cam, üst düzey ses sönümleme malzemesi ve titreşimli hava süspansiyonu standart 14 hoparlörlü Bose surround sisteminden gelen her ince tonu duymanızı sağlar. Audi’nin yüksek mühendislik seviyesi uygulandığında uçağın kalkış sesini bile duymanız imkansızdır.

6Kia Optima

Bir araba hızlı gidiyorsa ve yalıtım konusunda zayıfsa gürültülü bir kabin içine gelen sesler genellikle motor sesi, lastikler ve rüzgar gürültüsüdür.

Kia Optima, motor montaj sistemine özellikle dikkat eden bir başka ekonomik otomobildir.  En güçlü motor ile bile, 245-hp 2.0-litre dört silindirli seçeneği, otoban hızlarında arabanın sessiz kalmasını sağlar. Tüm doğru yerlerde kaliteli ses yalıtım malzemeler ve akustik lamine cam kullanılan Optima ile otobanda uzun mesafelerde sessizliğin sesini dinleyebilirsiniz.

7Genesis G80

Genesis, mercedes ve BMW ile kalite ve arıtma alanında rekabet eden premium pazarın duyulmamış kahramanlarından biridir. Lüks otomobil üreticisi kabin sessiz tutmak için tüm olağan müdahaleler ve malzemeler kullanır.

Aktif gürültü önleme teknolojisi etrafında şekillenen araç akustiği, kulaklıklarınızda olduğu gibi, duymak istemediğiniz ses sinyallerini almak, tersine çevirmek ve gürültüyü iptal etmek için hoparlörlerden geri itmek için otomobilin sesini kullanılarak oluşur.

8Kia K900

Genesis G80 ile aynı şekilde, Kia K900 ile masaya uygun fiyatlı lüks sınıfını getiriyor. Bu lüks sedandan beklediğiniz tasarım kalitesi, sürüş kalitesi, malzeme kalitesi ve konfor düzeyini teslim eder bir şekilde beklentiyi karşılıyor. K900 süper sessiz kabini uzun bir listeden oluşan yalıtım malzemelerinin birleşmesiyle kazanmıştır. Ses emici halılar dahil, akustik yalıtımlı ön cam ve kapı camı, gövde altı tepsiler ve iyi tasarlanmış motor montaj sistemi akustik konusunda belirleyicidir. K900 Lexicon 17-Hoparlör Surround ses sistemi bol nefes alan veren bir izole bir sürüş keyfi vardır.

9Ram 1500

Her kamyonet gürültülü olmak zorunda değildir. Ram 1500’de onlardan bir tanesi. Her model akustik yalıtım camı ile birlikte gelir ve Ram da aktif elektronik gürültü teknolojisi mevcuttur. Özellikle sessiz arabalar arasında bulunan Ram 1500 Ecodiesel modeli, bir 3.0-litre dizel V6 motora sahip.  Ram clattery dizel motorların geleneksel gürültü sorunlarını tedavi etmek için geliştirildi ve artık O kadar sessiz ki, boşta ilerlerken sıfır gürültülü bir şekilde ilerleyebiliyorsunuz.

İkinci El Otomobil İlanları

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here