Sel Hasarlı Araç Alınır mı?

0
11307
sel hasarlı araba

Sel hasarlı araçlar hakkında bilgi sahibi olmak isteyen ve sel hasarlı araç almayı düşünen değerli okuyucularımız için sel hasarlı arabalara dair tüm merak edilenleri ve dikkat edilmesi gereken önemli noktaları detaylı bir şekilde cevaplandırdık.

Sel Hasarlı Araba Alınır mı ?

Sel Hasarlı Araç

Sel hasarlı araçlar kaza sonucu su altında kalmış veya sel felaketinden etkilenerek belirli kısımlarına su alan ve maddi hasar meydana gelen araçlardır. Özellikle yağışın yoğun olduğu bölgelerde zaman zaman karşılaştığımız sel felaketlerinden sonra birçok araç bu olaydan etkilenmektedir. Ayrıca ihmal veya kaza sonucu su altında kalan ve sel hasarı meydana gelen araçlarda kalıcı problemler ve arızalar görülebilir.

Sel hasarlı araç almayı düşünüyorsanız almak istediğiniz arabanın başına ne tür bir kaza geldiğini ve bu kazanın büyüklüğünü öğrenmelisiniz. Bazı araçlar çok kısa süreli az miktarda suya maruz kalırken bazıları ise sel felaketlerinde uzun süreler boyunca su altında kalmaktadır.

Motor bölümüne ve iç mekanına kısıtlı miktarda su almış ve kısa sürede tahliye edilmiş araçlar temizlendikten ve onarıldıktan sonra sorunsuzca kullanılabilir. Ancak uzun süreler boyunca su altında kalmış, motorunun ve iç kısmının büyük çoğunluğu suya maruz kalmış araçlarda kalıcı ve ciddi hasarlar meydana gelebilir.

Sel Hasarlı Araç Temizleme

Sel Hasarlı Araç

İç mekanına ve motor kısmına belirli miktarda su almış araçlar profesyonel kişi ve kurumlar tarafından temizlenip kullanılabilir hale getirilebilir. Sel esnasında sürüklenmiş ve yoğun miktarda çamurlu suya maruz kalmış araçlar kozmetik olarak temizlense bile ciddi elektronik ve mekanik hasarları tamir edilemeyebilir.

Az miktarda su almış ve ciddi bir hasarı olmayan araçlar detaylı temizliğin ardından kısa süre içerisinde kullanılabilir. Bu tür durumlarda uzmanlaşmış profesyonel temizlik firmalarına danışarak almak istediğiniz aracın hasar boyutunu anlatıp yaklaşık maliyetini öğrenebilirsiniz.

Nelere Dikkat Edilmeli ?

sel hasarı

Sel hasarlı araç alırken dikkat etmeniz gereken en önemli konu mekanik ve elektronik arızalardır. Arabanın kozmetik temizliği bir şekilde yapılabilir ancak motor, şanzıman ve elektronik donanımlar ciddi hasar aldıysa çok büyük maliyetlere sebep olabilir. Bu yüzden bu konuya çok dikkat etmelisiniz ve aracı alacağınız kurumdan hasar tutarını ve detaylarını talep etmelisiniz.

Almak istediğiniz aracın sel hasarı dışında herhangi bir kazasının veya arızasının olup olmadığını mutlaka kontrol etmelisiniz. Gerekli yasal sorgulamaları yaparak otomobilin geçmiş dönemlerde karıştığı kazaları ve onarım detaylarını öğrenmelisiniz.

Daha önceki dönemlerde sel hasarı almış ve onarılmış otomobilleri ilgili servislere götürerek detaylı bir şekilde kontrol ettirmelisiniz. Sel hasarının doğru onarıldığından ve kalıcı bir hasar bırakmadığından emin olmalısınız.

Özellikle almayı düşündüğünüz araç gelişmiş donanımlara ve elektronik sistemlere sahip lüks bir otomobilse çok daha fazla dikkatli olmalısınız. Karşılaşabileceğiniz farklı maliyetlere belirli bir bütçe ayırdıktan sonra az miktarda suya maruz kalmış veya doğru bir şekilde onarılmış sel hasarlı araç alabilirsiniz.

Hasarlı Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here