Sedan VS. Suv ! Tercihiniz Hangisi Olurdu ?

5
7590

Bugün derlememizde, yere yakın araçları yani, sedan ve yerden yüksek araçları yani Suv karoser tipindeki arabaları karşılaştıracağız.

Günümüzde otomobiller hem sportif karaktere sahip hem yerden yüksek olabiliyor. Aynı zamanda yerden yüksek otomobiller ise viraj kabiliyeti ile spor araçları aratmıyor.

Temelde bir aracın yere yakın olması aerodinamik açısından rüzgar sürtünmesi ve viraj dönebilme kabiliyeti açısından önemlidir. Formula araçlarının yere yakın oluşundan anlayabilirsiniz.

sedan

Yarış pistlerinde SUV tarzı arabaları görmüyoruz. Bunun sebebi ise yerden yüksek olan araçların hız ve yol tutuştan ziyade, konfor ve rahatlık açısından mimari edilmiş olmasıdır.

Şimdi yere yakın ve yerden yüksek arabaların karşılaştırmasını yapalım, sizlerde araç tercihi yaparken kendinize uygun olan modelleri daha rahat seçebilirsiniz.

1Suv Karoserli Aracın, Sedan Otomobile Göre Avantajları

  • Görüş açısı,
  • Yola hakimiyet,
  • Rahat ve ferah yaşam alanı,
  • Geniş iç hacim,
  • Konforlu uzun yolculuklar
  • Altını sürtme riski düşük

listeyi uzatmak mümkündür, kişisel olarak eklenebilecek faydalar kullanıcının kendi deneyimleri sonucunda ortaya çıkacaktır.

suv

Yerden yüksek bir araçta, görüş açısının daha geniş olması ile birlikte yola hakimiyette artacak ve daha konforlu ve güvenli sürüşler yapmak kolaylaşacaktır.

Aynı zamanda,yerden yüksek araçlar daha çok SUV tarzı olarak düşünüldüğünde, daha geniş ve ferah yaşam alanı oluşturacak ve bagajda daha büyük bir yükleme alanı sunacaktır.

Uzun yolculuklarda yerden yüksek olmanın avantajlarını otobüs yolculuklarından daha iyi anlayabilirsiniz. Özellikle 2 ve 3 numaralı koltuklarda ki yolculuk keyfi çok güzeldir 🙂 Bunun sebebi de yerden yüksek oluşun verdiği güven ve ferahlık hissinden kaynaklanıyor.

suv

Özellikle kadın kullanıcılar tarafından daha çok tercih edilen bu yapıdaki araçlar, park esnasında kaldırımlara sürtme, otopark demirlerine tampon çarpması ve ya kasislerden geçerken aracın altının sürtmesi gibi problemler pek yaşanmaz.

Bununla birlikte park esnasında lastikler kaldırıma değene kadar gidilir 🙂 bu ön düzen aksamlarının bozulmasına sebebiyet veriyor ve zararlı bir alışkanlık bilginiz olsun 🙂

Özellikle Yazın köyüne ziyarete gitmeyi seven , kalabalık ailelesi ile yolculuk yapan ve bozuk yolların yoğun olduğu bölgelerde araç kullanan sürücüler altının yüksek olması sebebi ile yerden yüksek araçları tercih ediyorlar.

suv

2Sedan Otomobil Avantajları

  • Yüksek hızlara daha uygun
  • Virajlarda ve ani manevralarda daha güvenli
  • Dinamik sürüşlere uygun
  • Sportif sürüş hissi

Yere yakın araçlar, günlük kullanımda, Suv tarzı araçlara göre daha kullanışsız görünse de, özellikle yol tutuş ve denge konusunda kendini ön plana çıkartmayı başarıyor.

Sedan otomobil avantajlarını Suv otomobillerin dezavantajı olarak düşünebilirsiniz.

sedan

Tekerinize Taş Değmesin.

5 YORUMLAR

  1. uzun yıllardır değişik modellerde sedan ve suv araçları kullanıyorum, her ikisinin yeri farklıdır. Ben tercih olarak suv’u seçerim.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here