Sanayide Araba Tamir Ettirenlere Tavsiyeler

0
5926

İkinci el otomobil piyasasının hareketlenmesi ile yoğunlaşan oto sanayiler, yetkili servislere göre uygun fiyatları nedeniyle tercih sebebi oluyor. Eğer tanıdığınız bir tamirciniz veya ustanız var ise problem yok. Ancak sanayiye pek sık gitmiyorsanız ve devamlı gittiğiniz bir ustanız yok ise sanayide araba tamir ettirmeden önce bazı konulara dikkat etmeniz gerekiyor. Her yerde ve her sektörde olduğu gibi oto sanayilerde de art niyetli insanlara veya işletmelere rastlayabilirsiniz. Bunun için söyleyecek pek sözümüz yok, ancak sanayi pratikleri konusunda sizleri uyarmamız gerek. İşte sanayide araba tamir ettirenlere tavsiyelerimiz!

1Fiyatı ve Pazarlığı Netleştirin

Eğer tanımadığınız bir işletmeye gidiyorsanız aracınızın problemi tespit edildikten sonra fiyatı ve alacağınız hizmeti kesinleştirin. İşlem tamamlandıktan sonra sürpriz faturalar ile veya sürpriz ekstra işlemler ile karşılaşmayın. Yoğun ve düzensiz çalışan işletmelerde karışıklıklar yaşanabiliyor o nedenle bu noktaları kesinleştirmekte fayda var. O nedenle parçanın ve işçiliğin ne kadar tuttuğunu sormanız sizin yararınıza olur.

2Arabanızı Bırakmamaya Özen Gösterin

Sanayide ustalar aracın problemi tespit edildikten sonra bazen aracınızın bir ya da birkaç gün kalmasını isteyebilir. Tanımadığınız bir işletmede aracınızı asla bırakmayın. İşlemin ne kadar süreceğini öğrenin ve aracınızı ona göre sabah erken saatlerde bırakarak belli bir saatte teslim alın. Sanayide araba tamir ettirmek için aracınızı bıraktığınız takdirde bırakılan araba çantada keklik olarak görülebilir, bu sırada aciliyeti olan araçlara öncelik verilir ve sizin aracınızın işlemi aksayabilir.

3Arabanızı Bıraktıysanız Takipçisi Olun

Eğer yapılan işlem gereği aracınızı bırakmanız gerekiyorsa bırakırken kilometresini ve içindeki yakıt miktarını kontrol ederek not edin. Aracınızın işlem görecek kısmının fotoğraflarını çekin ve aracınızdan çıkan parçaları isteyin. Sanayide araba tamir ettirmek için otomobilinizin bir günden fazla kalması gerekiyorsa müsait olduğunuzda gidip görün veya telefonda bilgi alın. Aracınıza yapılan işlemleri aşamalarıyla öğrenin.  Aracınızın işleminin biteceği günü ve saati kesin olarak öğrenmeye çalışın ki işletme de bu zaman zarfının sorumluluğunu hissetsin.

4Arabanızı Teslim Alırken Gerekli Kontrolleri Yapın

İster kaporta olsun ister mekanik, sanayide araba tamir ettirmek için gittiğiniz işletmeden arabanızı teslim aldıktan sonra mutlaka kontrol edin. İçinde, dışında, motor içinde bilmediğiniz bir değişiklik olup olmadığına bakın ve aracın yol kontrollerini yapın. Otomobili teslim aldıktan sonra olağanüstü bir durum olması halinde bunu hemen bildirin, aksi takdirde olay soğuyabiliyor ve bazı işletmeler sorumluluk kabul etmeyebiliyor.

5Tavsiye

Kaliteli, dürüst ve güvenilir işletmeleri gerek dijital platformlarda (Sosyal Medya veya Google Haritalar Üzerinden) gerekse çevrenizde tavsiye edin. Bu hem dürüst işletmelerin yaygınlaştırılması adına kullanıcılar için, hem de işini iyi yapan insanlar için olumlu bir mekanizma yaratır. Bu sayede piyasanın genelini de kullanıcıların taleplerini dinler hale getirebilirsiniz.

Otomobillerin kimisi için yatırım aracı, kimisi için yol arkadaşı olarak görüldüğü günümüzde rolü ne olursa olsun herkes için çok değerli olduğu muhakkak. O nedenle samimi bir şekilde hassasiyetinizi yansıtmanızda bir sakınca yok, işletmelerden de bu duruma anlayış göstermelerini bekleyebilirsiniz.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here