Salvage Title Car Nedir?

Salvage title, bir arabanın geçmişte bir tür önemli hasar gördüğünü gösterir. Ne satın aldığınızı bilmeniz koşuluyla, ABD’de araba alırken belirli bir bütçeniz varsa; bu araçlar ucuz seçenekler olabilir. Ama bu araçlar, araba kullanmaya yeni başlayanlar veya yüzde 100 sorunsuz bir araba isteyenler için doğru seçenek olmayabilir.

Bir Araba Salvage Title Car Ünvanını Nasıl Kazanır?

Bir araç bir kaza geçirdiğinde ve toplam hasar, aracın değerinin belirli bir yüzdesini aştığında (yüzde 75 ila yüzde 90 arasında); sigorta şirketi onu tamir etmenin ekonomik olarak mümkün olmadığına karar verecek ve bunu beyan edecektir. Bundan sonra ne olacağı eyalete göre değişir, ancak genel olarak motorlu taşıt acentesi araca bir “kurtarma” veya “önemsiz” sertifikası verir. Bu sertifika, aracın mevcut durumunda kullanılamayacağı, satılamayacağı veya tescil edilemeyeceği anlamına gelir.

hasarlı araç

Genellikle sigorta şirketi, aracı bir onarım tesisine veya parça sökücüye satar. Araba tamir edilirse, çoğu eyalet, motorlu taşıt acentesi çıkarmadan önce temel bir güvenlik incelemesinden geçmesini gerektirir. Eyalet aracı yayınladığında, araç işaretli olur. Böylece gelecekteki sahipler arabanın kurtarıldığından veya yeniden yapıldığından haberdar olurlar.

Bu Hasarlar Ne Olabilir?

Salvage Title (Kurtarma başlıklı) bir araba her zaman bir çarpışma sonucu bulunduğu hali almamış olabilir.

Sel hasarı: Selden zarar gören arabalar bazen bir “kurtarma ünvanı” alır. Bazı eyaletler özellikle bir arabanın başlığında sel hasarı olduğunu belirtir. Ancak diğer eyaletler yalnızca “kurtarma başlığı” terimini kullanır.

Dolu hasarı: Sel arabalarında olduğu gibi, dolu nedeniyle hasar gören araçlar da, devletin belirli bir “dolu hasarı” tanımlaması yoksa bir salvage title alabilir.

sel hasarıHırsızlıktan kurtarma: Bir araç çalındıktan ve belirli bir süre kayıp kaldıktan sonra, sigorta şirketi aracı ödeyecektir. Sonunda araç bulunursa, sigorta şirketi onu bir kurtarıcıya satmakta özgürdür. Bu sayede eksik parçaları değiştirilebilir. Bazı eyaletler daha sonra araba için bir salvage title yayınlar.

Vandalizm: Biri bir aracı sprey boya ile boyayarak veya devirerek ve yeterince hasara neden olursa, araba bir salvage title alabilir. Bununla birlikte, hiçbir eyalet başlıkta vandalizmi belirtmez – sadece “kurtarma”.

Onarılamaz: Parçaları dışında yeniden satış değeri olmayan, ciddi şekilde hasar görmüş ve çalıştırılamaz bir araç, bazı eyaletlerin “önemsiz başlık” olarak adlandırdığı “onarılamaz” bir isim alabilir. Bu aşırı durumlarda, devlet aracın tamir edilmesine izin vermez. Bir hurdalığa satılması ya da imha edilmesi gerekir. “Onarılamaz” tek başına bir salvage title değildir. Ancak bu şekilde etiketlenmiş bir araçla karşılaşırsanız bu terimin farkında olmanız önemlidir.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here