Rezistans Nedir? Nasıl Kullanılır Ve Önemi Nedir?

0
4126

Rezistans, özellikle kış aylarında yoğun olarak kullandığımız bir parçadır. Peki rezistans nasıl kullanılmalıdır? Arızası durumunda en kolay çözüm nedir?

Bugün sizler için rezistans konusunda bir derleme yaptık. Araç parçaları ile ilgili tanıtım içeriklerimize devam edeceğiz.

Sizlerde istediğiniz her hangi bir konu veya bir öneriniz var ise yorumlarda belirtebilirsiniz.

1Rezistans Nedir? Araçtaki Görevi Nedir?

Rezistans çalışma sistemi olarak, ince tellerin elektrik ile ısınması neticesinde, araç camlarında oluşan buğunun çözülmesi görevini yapar. Rezistans kullanımı sadece araç içinde değil hayatımızın pek çok yerinde kullandığımız bir sistemdir. Hemen hemen tüm araçların arka camlarında gördüğünüz ince çizgiler rezistans sisteminin bir parçasıdır.

Bazı araçların ön camında da bu sistem bulunur.

Ve yan aynalarda da benzer bir sistem ile yağışlı zamandalar da yağmur sularının buharlaşması ile görüş açısı netleşir. Temelde ısı ile havanın dengelenmesi sağlanır ve aynalarda ise ısı ile su buharlaşması sağlanarak, görüş açısı netleşir.

Yaz aylarında ihtiyaç duyulmayan bu parça, kışın bir vazgeçilmez olur.

2Nasıl Tamir Edilir?

Bazen tamiri çok kolay bir şekilde yapılır bazen ise profesyonel yardım almak ya da camı değiştirmek gerekebilir. Tellerden biri koptu ise basit bir şekilde tamiri uygun bir maliyet ile yapılabilir. Ayrıca rezistans yüksek amper çekeceğinden, sorun yaşamamak için aracınızda bulunan sigortasını uygun olanı kullanın ve kontrol edin.

Rezistans

  • İlk olarak rezistansın kopan tellerini tespit edin. Bu işlem için rezistansı çalıştırmanız gerekir. Arka camda oluşan buğunun gittiği yerler çalışan telleri, buğulu kalan yerler ise kopan telleri size gösterecektir.
  • Kopan tellerin bulunduğu yüzeyi nemli bir bez kullanarak temizleyin.
  • Temizlediğiniz teller kuruduktan sonra gümüş sırlı iletken boya ile kopan telleri birleştirin. Bu işlem sırasında boyanın dışarı taşmamasına dikkat edin.
  • Boyama işleminin ardından 5 – 6 saat kadar kurumasını bekleyin.

Bazen arıza sigortadan veya kumanda panelindeki düğmelerden de kaynaklanıyor olabilir. Yani arıza sadece camlardaki çizgilerden meydana gelecek diye bir kural yoktur.

Rezistans

Kış aylarında sorun yaşamamak için aracınızda buğu olmaması adına yapmanız gereken tamiratları ve önlemleri sağlayınız.

İkinci El Otomobil İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here