Radar Araçları Hakkında Bilinen Yanlışlar

0
2929
Radar Araçları Hakkında Bilinen

Otomobiller, birçok kişinin günlük hayatta kullandığı ulaşım araçlarıdır. Otomobillerin trafikte güvenli bir şekilde yol alabilmesi için bazı kurallar bulunmaktadır. Bu kurallara uyulmadığında ise para cezası uygulanmaktadır. Kurallardan neredeyse en önemlisi hız sınırıdır. Bölgeden bölgeye değişiklik gösteren hız sınırının denetimini, trafik ekiplerinin radar araçları sağlar. Radar araçları, barındırdığı teknoloji ile karşıdan gelen aracın hızını ölçebilmektedir. Bu sayede hız sınırına uymayan otomobiller tespit edilip gerekli işlemler yapılabilmektedir. Radar araçlarının kandırılabileceği yönde bazı söylemler vardır. Bu söylemlerden bazıları; dikiz aynasına CD asmak, radar aracını görünce frene basmak, Plakaya saç spreyi sıkmak gibidir. Bu yazımızda sizlere; Radar araçları hakkında bilinen yanlışlardan bahsedeceğiz.

Radar Araçları Hakkında Bilinen

Trafiğin güvenli bir şekilde seyretmesi için Trafik denetleme şube tarafından görevlendirilen radar ekipleri hız sınırını aşan sürücüleri tespit etmek için çalışıyor. Yüksek donanımlı bu araçlarda; hızdan ziyade araç kullanırken telefonda konuşanlar, emniyet kemerini takmadan yolculuk yapanlar da tespit edilebiliyor.

Radar Araçları Hakkında Bilinen Yanlışlar

Hız sınırlamalarını dikkate almayan bazı sürücüler, kendince önlemlerini almış oluyorlar. Aynalarına asmış olduğu Cd, plakasına sıkmış olduğu saç spreyi ve radar görünce yavaşlamaları hiçbir işe yaramamaktadır. Tüm bu yöntemlerle ilgili açıklama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Hüseyin Çalhan, “Bu yöntemlerin faydası yok. Vatandaş arasında yayılan doğru bilinen yanlışlardır. Radar cihazından yalnızca hız limitlerine uyarak korunabilirsiniz. Onun dışındaki tüm yöntemler gerçekten uzaktır. Sürücüler aracı görünce frene basıyor ancak radar cihazı kilometrelerce öteden zaten o aracın hızını tespit etmiş oluyor. Radar sinyalini şaşırtmak mümkün değil” dedi.

Radar Aracını Görünce Frene Basmak İşe Yaramamaktadır

Birçok otomobil sürücüsü radar aracını gördüğünde yavaşlamaktadır. Radar aracını görünce yavaşlamanın hiçbir faydası yoktur. Radar araçları, uygulama esnasında gönderdiği sinyallerle birlikte bir aracın hızını 2 kilometre öteden anlayabilmektedir. Yani siz radar aracını görmeden önce radar aracı sizin hızınızı algılayabilecek kabiliyete sahip olmaktadır. Radar aracını gördüğünüzde ne kadar yavaşlarsanız yavaşlayın, radar aracı bir süre öncesine kadar hızlı geldiğinizi anlamaktadır. Trafikte güvenli bir şekilde yolculuk yapmak için hız sınırlarına uymak gerekir.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here