Pist Günlerinde Kazaları Önlemeniz İçin 5 İpucu!

0
881

Pist günleri motosikletiniz ve sizin için mükemmeldir! Sınır, trafik kontrolü, ceza, kaygan asfalt ve güvenlik gibi kavramlardan kurtuluruz. Pist sürüşleri, Normal yol şartlarına göre güvenlikli olsa da risksiz değildir. “Pist günlerinde kazaları önlemeniz için 5 ipucu!” sizler için sıraladık. Bir dahaki sürüşleriniz daha güvenli olacak!

1Motosikletinizi Hazırlamalısınız!

Pistte isteyeceğiniz son şey motosikletiniz arıza yapmasıdır. Maalesef ki bütün talihsizlikleri pistlerde de görebilmekteyiz. Yerinden çıkan aksesuarlar, Zincir problemleri, Aşınmış fren balataları gibi birçok problem, başınıza iş açabilir. Temel problem çıkaracak parçaları önceden kontrol etmelisiniz. Lastiklerinizin uygun basınçlarda olması, aşınma durumlarının pist koşullarını kaldırabilmesine dikkat etmelisiniz. Zincirinizde bir problem varsa değiştirmeli veya ayarlatmalısınız. Fren yağlarınız, disk aşınma kontrollerinizi yapmalısınız. Karter tapaları, yağ tapalarının yerinden fırlamaması için kontrolden geçirmeli ve sıkmalısınız.

2Kendinizi Hazırlamalısınız!

Uykunuzu almış ve dinç bir şekilde olmalısınız. Pist sürüşünde yaşanılan dikkat dağınıklığı, geri dönülemez sonuçlara yol açabilir. Yeterli miktarda sıvı ve yemek yemelisiniz. Susuzluk motosiklet sporlarının en büyük problemlerinden birisidir. Adrenalin anında susuzluk hissi yaşayacaksınız. Önceden tedbirli olun ve sürüşünüzü kötü bir güne dönmesine izin vermeyiniz. Sürüşe çıkmadan önce ekipmanlarınızın korumalarını, bağlantı noktalarını kontrol etmelisiniz. Piste çıkmadan önce verilen pist kurallarını, uygulamalı ve kural dışına çıkmamalısınız.

3Egzersiz yapmak!

Motosikletinize binmeden önce ısınma hareketleri yapmak sürüşünüze katkı sağlayacaktır. Esneme payınız artacağı için konforlu ve rahat hissedeceksiniz. Özellikle bilek esnetmeleri çok önemlidir. Sürekli gaz aç-kapa, debriyaj, vites ve frenleri kullanacağınız için birkaç tur sonunda, kasılma yaşamak istemeyeceksiniz.

4Motosikletinizi ısındırın!

Uzun yıllar ve sık sık pistlere çıksanız da motosikletin ısınması önemlidir. Piste girdikten sonra ilk birkaç tur ortalamanın altında hızlarda seyir etmelisiniz. Bu sayede motosikletinizdeki problemleri rahatlıkla gözlemleyebilirsiniz. Mental ve fiziksel olarak ortama uyum sağlayacak ve sürüşünüze ona göre karar vereceksiniz. Birkaç tur içinde ısınan lastikler, size mükemmel yol tutuş sağlayacaktır.

5Öğleden sonraki sürüşlere dikkat edin!

Pist günleri genelde gün boyu sürmektedir. Sabah piste çıkan sürücülerin lastik ve motorlarından çıkan pisliklere dikkat etmelisiniz. Gün boyunca sürmek isteyen sürücüler, öğlene doğru yorulurlar. Bu yüzden diğer sürücüleri rakip olarak görmemelisiniz. Refleksleri ve bedenleri yorulan sürücüler, kazaya davetiye çıkarmaktadır. Mental yorgunluğunuz varsa piste çıkmayın. Verilen brifinglere uyun ve aklınızda kalan soruları yetkililere sorun. Motosikletinizde hantallık yaşamamak için yüksek devirde sürmeye çalışın. Ne olursa olsun odak noktanızı ileriye doğru ayarların ve sürüşünüzün keyfini çıkarın. “Pist Günlerinde Kazaları Önlemeniz İçin 5 İpucu!” Adlı içeriği okudunuz! Uygulama sırası sizde.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here