Peugeot-Citroen Araçlara Cruise Control Uygulaması

0
3684

Cruise Control, günümüzde bazı otomobillerde opsiyon olarak sunulurken bazı otomobillerde ise standart donanım olarak sunulmaktadır. Uzun yolculukların vazgeçilmezi olan Cruise Control, aracınıza sonradan eklenebilir bir donanımdır. Bazı araçlarda bu donanımı eklemek kolaydır. Bu yazımızda Peugeot ve Citroen araçlara Cruise Control donanımı eklemekten  bahsedeceğiz.

cruise control

Cruise Control

Bazı otomobillerde hız sabitleyici opsiyon olarak alınabilmektedir. Ancak çoğu araçta hız sabitleyici bulunmasa dahi araçlar seri üretim bandından indiği için hız sabitleyici alt yapısı bulunur. Öyleki Peugeot-Citroen modellerinde bir hız sabitleyici kolu alıp sokete takıp bilgisayardan açtırdığınız takdirde, orjinal bir şekilde kullanabilirsiniz. bu işlemin maliyeti ise tahmin edilenden çok daha ucuz. Detaylara geçebiliriz.

cruise control

Aracınıza Hız Sabitleyici Takılır mı?

Aracınız, Peugeot-Citroen’in herhangi bir modeli olabilir. Hız sabitleyici donanımınız yoksa ve bu uygulamayı yapmak istiyorsanız fren pedalının arkasına bakmanız gerekmektedir. Fren pedalının arkasında bir fren müşürü bulunur. Bu fren müşüründeki kablo sayısı 4 ise direkt olarak hız sabitleyici kolu alıp takabilirsiniz. eğer 3 kablo var ise BSI beyninden fren pedalına kablo çekmeniz gerekecektir. Bu işlemi yapan bazı kişiler var.  2 kablo var ise ne yazık ki uygulama yapılamıyor.

cruise control

Hız Sabitleyici Nasıl Takılır?

Fren müşürünüzde 4 kablo olduğunu varsayarak anlatmaya devam ediyorum. Aracınıza uygun bir hız sabitleyici kolu alıyorsunuz. Bu kol birçok modelde aynıdır. Aracın direksiyonun altında bulunan plastik sökülür. 2 adet vidası vardır. Plastik çıkarıldığında, sol tarafta bir kapakcık bulunur. Kapakcık çıkarıldığında bir soket olduğu görülür. Bu sokete almış olduğunuz hız sabitleyici kolu takılır. Direksiyonun altında bulunan plastik kola uygun olarak kesilir(basit bir işlem). Tek yapmanız gereken Peugeot arıza tespit cihazını aracınıza bağlatıp Cruise Control özelliğini açtırmaktır. Özelliği açtırdığınız takdirde, hız sabitleyici özelliğini stabil bir şekilde kullanabilirsiniz. Orjinalinde olduğu gibi frene veya debriyaja basıldığında hız sabitleyici devreden çıkar.

cruise control

 Cruise Control Nasıl Kullanılır?

Cruise Control, kolunda “+,-,start-pause” butonları bulunur. Bu butonlar aracın hız sabitleyicisini devreye sokar. Hız sabitleyicinin devreye girmesi için araç minimum 4. viteste ve hız olarak minimum 40 km/h olmalıdır. Aksi halde hız sabitleyici devreye girmeyecektir. Hız sabitleyiciyi devre dışı bırakmak için yapılması gereken ise fren pedalına veya debriyaj pedalına dokunmaktır.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here