Paralel Park Tekniği: İşte İpuçlarımız

0
3054
paralel park tekniği

Paralel park hem günlük hayatta hem de ehliyet sınavlarında çok önemlidir. Eğer sizin için bir kabus ise yazımıza göz atın.

Öncelikle gözünüze kestirdiğiniz alanınıza yavaşça ve dikkatli bir şekilde yaklaşırken bunu belirtin ve alanın yanında durma noktasına kadar yavaşlarken çevrenizdeki trafik ve tehlikelerin farkında olduğunuzdan emin olun.

Yerleştireceğinizden emin olmak için alanı boyutlandırın. İdeal olan arabanızın uzunluğunun bir buçuk katıdır. Arabanızın her iki ucunda da manevra için yer açmak amacıyla en az 60 cm boşluğa ihtiyacınız olacak.

Etrafınızdaki trafiğe ve yayalara yakından dikkat edin ve yine de, park yerinizin önüne park edilmiş araba ile aynı seviyeye gelene kadar yavaşça ilerleyin. İki araç arasında yaklaşık 1m boşluk bırakmalısınız.

! Güvenliği İhmal Etmeyin !

Durun ve aynalarınızı ve kör noktanızı kontrol edin.

Geri vitese takın, arka ön camdan dışarı bakmak için sol omzunuzun üzerinden bakın ve ilerlemeniz güvenli olduğu sürece geri gitmeye başlayabilirsiniz.

Lastikleriniz, arkanıza park etmeyi planladığınız aracın arka ucuyla aynı hizada olduğunda, geri vitese ara verin. Aynalarınızı ve kör noktanızı tehlikelere karşı kontrol ederek tekerleği döndürmeye hazırlanın. Bazı insanlar bu güvenlik kontrolü için el freninin kullanılmasını tavsiye eder. Ancak her iki durumda da arabayı kontrol ettiğinizden ve her yönden iyi bir farkındalığa sahip olduğunuzdan emin olmak önemlidir.

! Açıya Dikkat Edin !

Direksiyonu bir tur sağa çevirin ve eğer güvenliyse, arka camdan tekrar omzunuzun üzerinden bakarken boşluğa geri dönmeye başlayın. Şimdi boşluğa yaklaşık 45 derecelik bir açıyla giriyor olmalısınız. Arabanızın önü yola daha geniş açılmış olacaktır. Bu manevra sırasında, tehlike farkındalığını korumak için yakın taraftaki aynadan arabanın her tarafına bakma fırsatını tekrar değerlendirin.

Kaldırım aynada göründüğünde, arabanızın önüne park edilmiş araçtan uzak olup olmadığını kontrol edin. Yavaşça geri gitmeye devam ederken tam sol direksiyon uygulayarak boşlukta düzeltmeye başlayın. Bu, arabanızın ön tarafını kaldırıma yakın bir yere getirecektir.

Geriye giderken tekerleği uygun şekilde sola veya sağa hareket ettirin. Arabanızı kaldırımla düzgün bir şekilde hizalamaya yardımcı olması için yakın aynayı kullanarak düzeltin.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here