Otoparktaki Aracınıza Zarar Geldiğinde Yapmanız Gerekenler

0
9715

Otoparktaki Aracınıza Zarar Geldiğinde Yapmanız Gerekenler… Kısıtlamalardan ve değişen rutinlerimizden dolayı birçoğumuz araçlarımızı sürmeye fırsat bulamamaktayız. Bu yüzden bazı otomobil ve motosiklet severler, araçlarını otoparklara bırakmayı tercih etmektedir. Genellikle, güvenliğini sağlayacağını düşündüğümüz için aracımızı otoparka bırakırız. Fakat aracınızın zarar görme olasılığını sıfıra indirememekteyiz. Araç sahiplerinin en sık karşılaştığı durumlardan biri park halindeki araçlarına çarpılması ve hasar verilmesidir. Hasar durumunda kanunlar, otopark yönetimine, site yönetimine veya otopark görevlisine yüklenmektedir. Fakat hasar meydana geldikten sonra öncelikli konu aracın tamir edilip, bir an önce kullanılabilir hale gelmesi olmaktadır.

Trafik sigortası otoparkta meydana gelen hasarı karşılar mı?

Hasar anında ne yapmanız gerektiğini bilmek hasarın daha hızlı karşılanmasını sağlamaktadır. Otoparkta veya trafiğe kapalı alanlarda meydana gelen kazalarda oluşan hasar Zorunlu Trafik sigortanız tarafından karşılanmamaktadır. Trafiğe kapalı alanlarda yaşanan kazalarda maddi ve manevi hasarın giderilebilmesi için mutlaka kasko sigortası yaptırmanız gerekmektedir. Aksi halde bütün hasar, cebinizden çıkmaktadır. Bu yüzden kasko yaptırmak, zorunlu trafik sigortası yaptırmak kadar önemli olmaktadır.

Otoparkta oluşan hasar sonrası ne yapılmalı? Otoparktaki Aracınıza Zarar Geldiğinde

Aracınızın kaskoluysa ve hasar veren kişi olay yerindeyse karşılıklı olarak kaza tespit tutanağını doldurup, imzalamalısınız. Araca hasar veren kişi veya kişileri bulamazsanız doğrundan en yakın karakola gitmelisiniz. Karakola gitmeden önce aracınızın fotoğraflarını çekmeyi unutmayınız. Hasarlı aracınızı yerinden oynatmamanız, lehinize olacaktır. Bu yüzden aracınızın kameralı bir alanda park halinde olması çok önemlidir. Kaskosu olmayan bir araçta zarar veren kişiler bulunmadığı zaman bütün hasar sizin cebinizden çıkmaktadır.

AVM otoparkındaki hasarı kim karşılar? Otopark sorumluluk sigortası nedir?

Kara Yolları Kanununa göre kamuya açık alanlarda yaşanan kazalar trafik sigortası tarafından karşılanmaktadır. Avm otoparklarının özel işletmeler olması durumunda otopark sahipleri, otopark sorumluluk sigortası yaptırabilmektedirler. Aracına çarpılan kişi, aracına hasar veren kişi hakkında bilgi sahibi olamazsa araç sahibi bu durumda sorumluluğu otopark işletmesine atabilmektedir. Otopark, araçların park veya garaj adı altında bulunan yerlere park edilmesi faaliyetini yürüten işletmeler olmaktadır. Otoparka bırakılan bir araç manevra yaparken, çıkarken meydana gelen olası kazalar otopark sorumluluk sigortası ile karşılanmaktadır. Son olarak otoparktaki aracınıza zarar geldiğinde yapmanız gerekenler, aracınızın hasarının karşılanması için bilirkişilere danışmanız oldukça önemlidir.

İkinci El Otomobil İlanları

Trafik Sigortası Hakkında Önemli 10 Madde 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here