Otomobilin Çalışmasına Engel Olan 5 Sebep Ve Çözüm Yöntemleri

0
1284

Otomobiller, günlük hayatımızın bir parçası olan bize hizmet eden ulaşım araçlarıdır. Ancak otomobiller de bazı bakımlara ihtiyaç duyarlar. Bu bakımların zamanında yapılmaması bazı arızaları beraberinde getirir. Öyle ki kimi zaman otomobiller marş basar ancak çalışmaz. Bu durum oldukça sinir bozucudur. Araç marş basar yani motor döner; ancak çalışmaz. Bu sorunun birçok sebebi olabilir. Bu yazımızda sizlere “Otomobilin Çalışmasına Engel Olan 5 Sebep Ve Çözüm Yöntemleri” hakkında derledik.

Otomobilin Çalışmasına Engel Olan 5 Sebep

Otomobilin Çalışmasına Engel Olan 5 Sebep

Bu sorun her ne kadar sinir bozucu olsa da genelde düşük masrafla sorun çözülebiliyor. Bu noktada araç çalışmıyorsa zorlamamak gerekir. Zorlandığı takdirde marş motoru da yanacaktır. Maliyet artacaktır.

Yakıt Sorunu

Bu soruna neden olabilecek en yaygın problem, araçta yakıtın az oluşudur. Opel Combo, Corsa gibi modeller; yakıt azalınca bu tarz sorunlar teşkil edebiliyor. Depodaki yakıtın özelliğini yitirmiş olması da aynı soruna neden olabiliyor. Depoda bulunan yakıt pompasının arızalanması veya sigortasının atması da aynı sorunun beraberinde getiriyor. Bu tarz bir sorunla karşılaşıldığı takdirde; araca yakıt gelip gelmediği kontrol edilmelidir.

Akü Sorunu 

Aracın marşı kuvvetsiz bir şekilde basıyorsa aracın çalışmaması gayet normaldir. Araçta açık kalan bir yer aküyü azaltır. Araç çalışmaz. Bu durumda takviye yapılarak araç çalıştırılır. Bir süre şarj olması beklenir.

Sensör Arızası

Aracın çalışması için krank ve eksantrik devir sensörlerinin çalışıyor olması gerekir. Bu parçalarda bulunan arıza, aracın çalışmasına engel olacaktır. Arızalı parçanın değişimi sonrasında sorun çözülür.

Ateşleme Sistemi Arızası

Aracın ateşleme sisteminde arıza varsa; araç marş basar ancak çalışmaz. Ateşlemeyi kontrol etmek için buji kablolarından birini çıkartıp motora biraz uzaktan tutmak gerekir. Ateşleme yapıp yapmadığı belli olur. Ateşleme sistemindeki arıza genelde bobinden çıkar.

Güvenlik Sistemi

Otomobillerin çalınmaya karşı bazı güvenlik sistemleri bulunur. Bu sistemde oluşan bir arıza aracın çalışmasına engel olur. Aracın anahtarının yere düşmesi arızalanmasına sebep olabilir. Bu da aracın çalışmasına engel olur. Aracın kontağının açtıktan sonra immobilizer arızasının yanıp yanmadığını kontrol edebilirsiniz.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here