Otomobile Akan Japon Yapıştırıcısı Nasıl Çıkar?

0
10990

Japon yapıştırıcısı, günümüzde birçok alanda kullanılan yapıştırıcı maddedir. Sıvı bir yapıya sahiptir. Kısa sürede çok sağlam bir şekilde yapıştırmaya olan sağlayan bu madde, otomobillerde de kullanılmaktadır. Yoğunluğu çok az olduğu için sızıp akabilir. Aktığı zaman çok kötü bir görüntü olur. Bu durum çok can sıkıcıdır. Bu yazımızda akıp iz yapan japon yapıştırıcısını temizleme yöntemlerinden bahsedeceğiz.

japon yapıştırıcısı

Japon Yapıştırıcısı Kullanım Alanları

Japon yapıştırıcısı, hasar görmüş kırılmış nesneleri gülü bir şekilde yapıştırır. Otomobillerde de kullanılabilir. Genelde aracın iç aksamında kırılan plastiklerde, ahşap bölümlerde rahatlıkla kullanılabilir. Ancak bu yapıştırıcıyı kullanırken çok dikkatli olmanız gerekir. Yapacağınız bir hata(elinizin kayması veya fazla dökmek) yapıştırıcının akmasına neden olabilir. Japon yapıştırıcısı akan yüzeye yapışır ve sertleşir. Aracın kumaş yüzeyine akabileceği gibi dış aksamda ayna gibi parçaların da yapıştırılması aracın kaporta bölümüne de akabilir. Japon yapıştırıcısı kullanırken çok dikkat etmek gerekir. Akma durumuyla karşılaşıldığında yapılması gerekenleri yazının devamında bulabilirsiniz.

Japon Yapıştırıcısı Nasıl Çıkar?

Japon yapıştırıcısı donduğunda çok sert bir hal alır ve çok ince bir yapıya sahip olduğundan yapıştırdığınız yüzeyden akma olabilir. Özellikle otomobillerde kullanırken akması durumunda yapılacak bazı yöntemler vardır. Bu yöntemler;

Aseton

Genelde kumaş yüzeyindeki japon kalıntısını çözmek için kullanılır. Nasıl kullanıldığından japon yapıştırıcısı bahsetmeden önce aseton kumaşa zarar verebilir. Bu sebeple ilk olarak göze batmayan bir noktada aseton kullanmayı denemelisiniz. Zarar vermediğini gördüğünüz zaman, kumaşın japon yapışmış yüzeyine bir bez parçasıyla yedirin 5 dakika bekleyip silin. Bu işlem sabır istemektedir. Duruma göre 5-6 kere tekrarlamanız gerekebilir. Sonrasında japonun kuruyup sertleştiğinii göreceksiniz. Kart gibi bir nesne ile kazıyıp temizleyebilirsiniz.

Debonder AC-68

Bu ürün tamamıyla bu işlem için geliştirilmiştir. İnternet üzerinden veya büyük nalburlardanjapon yapıştırıcısı satın alabileceğiniz bu ürünün kutusu tıpkı bir ojeye benzemektedir. Kapağına takılı olarak fırçası da bulunur. Bu ürünü de japon temas etmiş yüzeye denemeden önce göze batmayan bir yerde denemek gerekir. Aksi halde kullanacağınız yerde büyük sorunlar oluşabilir. Japon yapıştırıcısını temizlemek istediğiniz yüzeyin üstüne sürülür ve 10 dk beklenir. Sonra temiz ve yumuşak bir bez ile silinir. yüzeyde bulunan japonun kalınlığına göre işlem sayınız artabilir. Araçların kaportasında, plastik aksamlarında, kumaşlarında kullanılabilir.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here